INKLUZIVNA ZABAVA Vodeni park postao službeni certificirani centar za autizam

Aquatica Orlando je prvi vodeni park u svijetu koji ima oznaku službenog certificiranog centra za autizam, izjavio je David Heaton, potpredsjednik vodenog parka


SeaWorldov vodeni park Aquatica Orlando osposobio je osoblje i dodao više sadržaja za posjetitelje, a sve to kako bi postali službeni certificirani centar za autizam, stoji u priopćenju tvrtke, koje prenosi Orlando Sentinel.
- Gostima će također biti pružene specifične informacije o atrakcijama i iskustvima, kao i smještaj u parku, a sve kako bi im pomogli da isplaniraju svoj dan i donesu informirane odluke koje najbolje odgovaraju njihovim individualnim potrebama - navodi se u priopćenju.
Posjetitelji također mogu koristiti mirnu sobu unutar parka s podesivim osvjetljenjem kako bi mogli odmoriti, napraviti pauzu.
Aquatica Orlando je prvi vodeni park u svijetu koji ima oznaku službenog certificiranog centra za autizam, izjavio je David Heaton, potpredsjednik vodenog parka.
- Neprestano nastojimo stvoriti sigurna i smislena iskustva za sve naše goste, i predani smo u nastojanjima da obiteljima ponudimo inkluzivne aktivnosti za djecu s autizmom i drugim teškoćama u razvoju - rekao je Heaton u priopćenju.
Još jedan objekt u vlasništvu tvrtke SeaWorld, Sesame Place, postao je prvi tematski park s istim certifikatom u svijetu u travnju prošle godine.
Zaposlenici Aquatica Orlanda prošli su obuku o autizmu kako bi im se olakšala komunikacija s obiteljima i osobama s autizmom. Obuku moraju proći svake dvije godine kako bi zadržali certifikat Međunarodnog odbora za standarde normiranja i kontinuiranog obrazovanja (International Board of Credentialing and Continuing Education Standards - IBCCES, op. a.).
- S porastom stope dijagnosticiranja kognitivnih poremećaja, postoji velika potreba za tim mogućnostima i za tim da se organizacije dugoročno posvete svojim gostima - rekao je Myron Pincomb, predsjednik IBCCES-a.
Damir Fatušić

 

Povezane vijesti