Kao osobi s invaliditetom društvene mreže polako mi uništavaju život, a dozlogrdili su mi i ti Facebook prijatelji

PITANJE: N. P. (38) Od kada sam otišao u invalidsku mirovinu postao sam druga osoba. Dnevni raspored mi je ispunjen internetom, praćenjem tzv. facebook prijatelja i povremenim viđenjem sa stvarnim osobama.

 

To vrijeme na društvenim mrežama stvara mi veliku količinu bijesa izazvanog glupim komentarima, lažima i glumatanja koje naprosto moram iskomentirati i tako ulazim u često besmislene rasprave. Provodim sate na internetu i čak više ne stignem ni kuhati, što sam nekada uistinu volio. Nezdrava prehrana uništava mi ionako loše zdravlje. Ono malo stvarnih prijatelja ima bezbroj savjeta kako bih trebao živjeti u ovom stanju, ali ne znaju kako se uistinu osjećam. Ono što mene zanima je mogu li se u mojim godinama mijenjati životne navike?

ODGOVOR: Nikada nije kasno za uvođenje promjena koje će poboljšati kvalitetu života. Životne navike stvaraju se od najranije dobi, a kroz vrijeme se mijenjaju kako se i mi sami mijenjamo. Biti spreman za promjenu znači uistinu je željeti.

Promjena uvijek dolazi iznutra, kada je duša spremna i obnovljena. Bilo da izaberete put meditacije ili fizičku aktivnost kao dio rada na svojoj osobnosti svakako ćete naići na mnoge koristi za sebe. Pazite neka promjena ide na bolje i ne mijenjate se zbog tuđih očekivanja, jer tako nećete postići ništa već ćete samo ući u začarani krug ugađanja drugima i gubljenja vlastite osobnosti.

Pročistite životne navike od prehrane do osobnih odnosa i načina na koji provodite vrijeme sa sobom i drugima. Pametnijim izborima u prehrani detoksicirate tijelo.

Odvajanjem vremena za sebe oslobađate se stresa. Njegovanjem odnosa koji vas čine boljom osobom rješavate se starih trauma i ožiljaka. Dakle, detoksikacija se odnosi na sve sfere života, a trenutno je možda najvažnija ona koja se odnosi na društvene mreže. S obzirom na vašu ovisnost o facebooku, mobitelu i previše vremena koje provodite na internetu, vrijeme je za predah. Svakodnevno se možete poštedjeti velike količine ‘online’ negativnosti. Uvedite nove jutarnje i večernje rutine koje ne uključuju tehnologiju, a svoje profile filtrirajte čišćenjem liste prijatelja i profila koje pratite.

Vi ste najvažnija osoba koju morate slušati i sve što činite, činite zbog sebe i sebi. Zavolite život, živite ga u punini i veselite se svakom novom danu.

In Portal

 

Povezane vijesti