MEĐUNARODNI SKUP U ZADRU Okupljanje vodećih stručnjaka za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Dio programa posvećen je gostima vodećih europskih institucija u ovom području, u sklopu kojeg će se analizirati zakonska rješenja Njemačke i Austrije kojima se potiču mjere profesionalne rehabilitacije i zapošljavanje osoba s invaliditetom

 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, 9. i 10. svibnja 2019. u Falkensteiner Hotelu Adriana u Zadru, održava se 15. Međunarodni stručni skup 'Naš pogled u budućnost', namijenjen stručnjacima u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Održivi razvoj sustava profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom, održivi razvoj zaštitnih i integrativnih radionica, inovacije postojećih sadržaja i procesa, personalizacija tržišne komunikacije samo su neke od tema koje će predstaviti domaći i inozemni stručnjaci u više od 20 izvanrednih prezentacija, predavanja te panel raspravi.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava osigurat će nam uvid u dvije aktualne teme: posredan utjecaj mirovinske reforme na profesionalnu rehabilitaciju te unapređenje položaja osoba s invaliditetom analizirat će Melita Čičak. Usto, Zrinka Špoljarić govorit će o kontinuiranom unaprjeđenju rada centara za profesionalnu rehabilitaciju, te njegovom krajnjem utjecaju na bolju i učinkovitiju integraciju osoba s invaliditetom na tržište rada.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku predstavit će mjere koje doprinose poboljšanju uvjeta za osobe s invaliditetom u kontekstu svakodnevnih potreba, ali i poticanja zapošljavanja i rada osoba s invaliditetom.

Prvog dana događanja sudionike očekuje izvrstan panel na temu 'Zaštitne i integrativne radionice – iskustva sa zamjenskom kvotom', na kojem će raspravu voditi panelisti Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, zaštitnih i integrativnih radionica, te poslodavaca koji imaju iskustvo s korištenjem zamjenske kvote.

Osobito zanimljivu prezentaciju pripremio je Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom pod nazivom 'Poticaji i zamjenska kvota kao podrška održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom u zaštitnim uvjetima', koja analizira utjecaj namjenskih sredstava na poslovne subjekte koji posluju kao posebni uvjeti zapošljavanja.

Dio programa posvećen je gostima vodećih europskih institucija u ovom području, u sklopu kojeg će se analizirati zakonska rješenja Njemačke i Austrije kojima se potiču mjere profesionalne rehabilitacije i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Dvodnevan konstruktivan rad završit će analizom otvorenih pitanja te donošenjem zaključaka, koji predstavljaju putokaz ka novim i učinkovitijim rješenjima u praksi, te će zasigurno rezultirati daljnjom i intenzivnijom komunikacijom i suradnjom svih dionika u cilju unaprjeđenja sustava zapošljavanja i profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.
 

In-portal

 

Povezane vijesti