THE PEANUT BUTTER FALCON Film u kojem je zvijezda osoba s Down sindromom

Najzvučnija imena u filmu ‘The Peanut Butter Falcon’ svakako su Shia LaBeouf i Dakota Johnson, ali glavnu ulogu u komediji o putovanju tumači Zack Gottsagen koji ima Down sindrom

 

U dugometražnom igranom filmu, koji kasnije ovog ljeta stiže u kina, uz nekoliko glumaca s holivudske A-liste glumi i glumac s Down sindromom, a podupiru ga neka velika imena iz zajednice osoba s invaliditetom.

Najzvučnija imena u filmu ‘The Peanut Butter Falcon’ svakako su Shia LaBeouf i Dakota Johnson, ali glavnu ulogu u komediji o putovanju, piše Disability Scoop, tumači Zack Gottsagen koji ima Down sindrom.

Gottsagen igra Zaka, čovjek koji bježi iz staračkog doma kako bi pohađao profesionalnu školu hrvanja. Putuje s LaBeoufovim likom, odmetnikom koji je u bijegu, a njih dvojica uvjeravaju zaposlenicu u staračkom domu koja je zadužen za Zakov povratak da im se pridruži.

Film je opisan kao ‘moderna avanturistička priča u stilu Marka Twaina’, a premijerno je prikazan u ožujku na filmskom festivalu SXSW u Austinu u Teksasu, nakon čega ga je otkupio Roadside Attractions, koji planira putiti film u kinima 9. kolovoza.

- Trio Zack, Shia i Dakota nije sličan ni jednom triu koji smo vidjeli prije, a njihova avantura je sjajna, topla i nadahnjujuća - rekli su Howard Cohen i Eric d’Arbeloff, supredsjednici Roadside Attractions u izjavi.

- Sretni smo što smo film doveli u kina.

Izvršni producenti filma su, među ostalima, predsjednik Specijalne olimpijade Timothy Shriver, osnivač organizacije Best Buddies Anthony Shriver i suosnivačica i izvršna direktorica Global Down Syndrome zaklade Michelle Sie Whitten.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti