PARAOLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU Poruka iz svemira za sve sportaše s invaliditetom

Oduševljen sam što sam imenovan za ambasadora svemirske štafete u Tokiju 2020. godine. Plamen je simbol mira i nade. Radujem se što ću moći slati poruke mira s ISS-a i navijati za one koji sudjeluju u bakljadi, izjavio je astronaut Noguchi

 

Najavljeno je imenovanje astronauta Soichija Noguchija i Akihikoa Hoshide za ambasadore svemirske štafete za Paraolimpijske i Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Astronauti će u ovoj ulozi podržati i dodatno oživjeti prenošenje olimpijske i paraolimpijske baklje odašiljanjem prigodnih poruka s Međunarodne Svemirske Stanice (ISS). Tijekom zemaljske orbite astronauti će također poduzimati razne inicijative usmjerene na unošenje vanzemaljske dimenzije u pogledu štafete i jačanja globalne svijesti o Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

- Oduševljen sam što sam imenovan za ambasadora svemirske štafete u Tokiju 2020. godine. Plamen je simbol mira i nade. Radujem se što ću moći slati poruke mira s ISS-a i navijati za one koji sudjeluju u bakljadi - izjavio je Noguchi.

- Vjerujem da će svjetlost plamena obuhvatiti snagu oporavka koja proizlazi iz nedavnih prirodnih katastrofa Japana, kao i toleranciju koja nam omogućava da prihvatimo različitost te dinamičnost koja objedinjuje lokalne zajednice u globalnom festivalu, i da će najaviti izlazak nove generacije. Obraćam se svima u Japanu da se pridruže nama astronautima i da nam pomognu stvoriti put nade osvijetljen plamenom - istaknuo je Soichi Noguchi.

- Drago mi je što sam imenovan za ambasadora u svemiru u Tokiju 2020. Kad sam čuo za ovu priliku, osjećao sam se vrlo počašćeno i shvatio sam koliko su zapravo blizu Igre u Tokiju 2020. godine - dodao je Hoshide.

- Olimpijske i paraolimpijske igre sjajni su događaji u kojima sudjeluju vrhunski sportaši iz cijelog svijeta koji teže pobjedi, postizanju svjetskog ili osobnog rekorda uz podršku svog tima. Astronaut Soichi i ja se radujemo što ćemo se angažirati u štafeti jer ona donosi plamen ceremonije otvaranja i pomaže povezati svačije nade u budućnost - zaključio je Akihiko Hoshide.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti