STRUČNI SKUP Upotreba asistivne tehnologije u obrazovnom sustavu i nastavi za djecu s teškoćama u razvoju

Ispravna i dugoročno osmišljena upotreba takve tehnologije donosi revoluciju u procesu učenja kod djece s neurorazlikama i trebala bi biti u centru pažnje narednih nekoliko godina

 

Na Zagrebačkom velesajmu, 6. rujna ove godine u Dvorani Cres, bit će upriličen stručni skup 'Upotreba asistivne tehnologije u obrazovnom sustavu i nastavi'. Organizatori skupa su Growing Up, Zagrebački velesajam te Centar engleskog jezika za djecu.

- Razvoj i upotreba tehnologije unutar obrazovnog sustava i svakodnevne nastave poput tableta, interaktivnih ploča, biofeedback tehnologije i raznih aplikacija donosi mogućnost za implementaciju asistivne tehnologije namijenjene djeci s neurorazlikama poput ADHD-a, disleksije, spektra autizma, Touretteovog sindroma i ostalih prirodnih različitosti ljudskog mozga proizašlih iz evolucije – napominju organizatori skupa.
- Ispravna i dugoročno osmišljena upotreba takve tehnologije donosi revoluciju u procesu učenja kod djece s neurorazlikama i trebala bi biti u centru pažnje narednih nekoliko godina.

Hrvatske škole prepoznale su potrebu i prednosti takve tehnologije te više od 16 škola trenutno koristi neki oblik asistivne tehnologije, dok se mnoge od njih informiraju ili spremaju na taj korak.

Ideja ovog stručnog skupa je potaknuti kreiranje dijaloga o asistivnoj tehnologiji koja se koristi ili se može aktivno koristiti u svakodnevnoj nastavi, te rezultatima koji se postižu.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti