TUŽNA VIJEST Preminuo Željko Jarić Pavičić, trofejni boćar, šahist i pjesnik

Iako ga mnogi poznaju prvenstveno kao pjesnika i predsjednika BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, Željko je u duši prvo bio ljubitelj sporta i sportaš, a tu je svoju ljubav oplodio vrlo uspješnom boćarskom karijerom

 

U četvrtak, 5. rujna 2019. godine, u 52. godini života, nakon kratke i teške bolesti preminuo je Željko Jarić Pavičić, dugogodišnji predsjednik Boćarskog kluba osoba s invaliditetom DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, trofejni boćar, šahist i pjesnik.

Rođen je 1967. godine u malom njemačkom mjestu Porz-Wahn pored grada Kölna. U dobi od tri godine dijagnosticirana mu je mišićna distrofija. Osnovnu školu je završio u Krapinskim toplicama, a potom odlazi u Zagreb gdje u Centru za odgoj i obrazovanje ‘Dubrava’, nakon četiri godine školovanja i zanata, stječe zvanje urara.

Iako ga mnogi poznaju prvenstveno kao pjesnika i predsjednika BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, Željko je u duši prvo bio ljubitelj sporta i sportaš, a tu je svoju ljubav oplodio vrlo uspješnom boćarskom karijerom.

Bio je višestruki osvajač odličja na domaćim i inozemnim natjecanjima, a kao član hrvatske boćarske reprezentacije nastupio je i na Europskim prvenstvima 2013. u Guimaraesu i 2015. u Guilfordu, te na Europskom kupu 2015. u St. Cougatu.

Posljednji ispraćaj održat će se u ponedjeljak, 9. rujna, u 14:15 sati na gradskom groblju u Velikoj Gorici.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti