NJEMAČKA Zdravi muškarac preminuo nakon što mu je pas polizao lice

Pseće puse nešto su sasvim uobičajeno ljudima koji imaju kućne ljubimce, no u ovom slučaju pokazale su se fatalnima

 

Vlasnici kućnih ljubimaca trebali bi zatražiti liječničku pomoć ako razviju neobične simptome, nalik gripi, upozoravaju liječnici nakon što je 63-godišnji Nijemac preminuo od septičnog šoka izazvanog infekcijom kojom se zarazio preko pseće sline, a objavljeno je na www.rtl.hr.

Naime, slučaj nesretnog Nijemca objavljen je nedavno u časopisu Journal of Case Reports in Internal Medicine, a liječnici upozoravaju vlasnike kućnih ljubimaca da pripaze na svoje zdravlje.

- Muškarac je primljen u bolnicu nakon što tri dana nije mogao sniziti visoku tjelesnu temperaturu, a disanje mu je postajalo sve teže i teže. Na lijevoj nozi pojavilo mu se crvenilo te bolovi mišića u obje noge i osip. Nakon hosiptalizacije stanje mu se nastavilo pogoršavati, a preminuo je od zatajenja organa 16 dana nakon što je primljen u bolnicu, usprkos jakim antibioticima koji su mu davani - objavljeno je.

Kako je pojašnjeno, infekciju izaziva bakterija capnocytophaga canimorsus koja živi u ustima zdravih pasa i mačaka, a vrlo se rijetko prenosi na ljude.

​​- Njegov pas ga je njuškao i lizao. Muškarac nije bio ugrižen niti iako drugačije ozlijeđen - stoji u liječničkom izvještaju bolnice u Bremenu u kojoj je 63-godišnjak preminuo.

Naglašava se i kako je bio potpuno zdrav dok se nije zarazio spomenutom bakterijom.

Klaudija Klanjčić