ZAGREB Predstavljene mjere prevencije širenja koronavirusa, nema razloga za paniku

Novinarima su dane sve informacije o dosad poznatim načinima širenja, mjerama zaštite od infekcije, organizaciji sustava javnog zdravstva, granične inspekcije i policije, kao i o svim poduzetim aktivnostima uključenih institucija

 

U ponedjeljak, 27. siječnja, u Ministarstvu zdravstva održan je sastanak predstavnika hrvatskih institucija koje putem međuresorne suradnje poduzimaju mjere prevencije širenja coronavirusa.

Na sastanku su sudjelovali  predstavnici Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Državnog inspektorata RH, Ministarstva unutarnjih poslova, Ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u  RH, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu te  Hrvatske agencije za zračni promet.

Nakon sastanka održana je tiskovna konferencija na kojoj su brojnim novinarima u cilju informiranja javnosti prenesene  raspoložive informacije o novom coronavirusu i mjerama koje u tijesnoj međuresornoj suradnji poduzimaju navedene hrvatske institucije.

Okupljenim predstavnicima medija obratili su se pomoćnici ministra Vili Beroš, Vera Katalinić-Janković, ispred Ministarstva zdravstva; Maja Grba-Bujević, ispred Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu; Krunoslav Capak,  ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, voditelj Službe za epidemiologiju HZJZ-a Bernard Kaić, Spomenka Uremović ispred Državnog inspektorata RH, te Gilio Toić Sintić ispred Ministarstva unutarnjih poslova, granične policije.

Novinarima su prenijeli sve informacije o novom coronavirusu i dosad poznatim načinima širenja, mjerama zaštite od infekcije, organizaciji sustava javnog zdravstva, granične inspekcije i policije, kao i o svim poduzetim aktivnostima uključenih institucija.

Izrađen je i letak s preporukama.

Ministar zdravstva je u stalnom telefonskom kontaktu s povjerenicom Europske Komisije za  zdravlje i sigurnost hrane Stellom Kyriakides kao i s drugim ministrima zdravstva EU.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti