KBC ZAGREB Crveno krilo ispražnjeno i postaje karantena za zaražene koronavirusom

KBC Zagreb je ujedno otkazao operacije koje nisu hitne te kontrolne preglede, a ujedno su i zabranili sve posjete na svim svojim odjelima

 

Klinika za psihološku medicinu KBC-a Zagreb ispražnjena je i bit će, ukoliko se pojavi potreba, dodatna karantena za oboljele od koronavirusa u Zagrebu, piše Jutarnji list od srijede.

Krilo Klinike za psihološku medicinu dezinficirano je i spremno za prijem mogućih pacijenata zaraženih koronavirusom, koji je danas potvrđen u Zagrebu.

List navodi kako se radi o osposobljavanju dodatnog kapaciteta za oboljele u slučaju ako bi prostor Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' bio nedostatan.

Također je dogovoreno da će se o pacijentima ondje brinuti liječnici Klinike za plućne bolesti Jordanovac.

KBC Zagreb je ujedno otkazao operacije koje nisu hitne te kontrolne preglede, a ujedno su i zabranili sve posjete na svim svojim odjelima.

Citiraju ravnatelja KBC-a Zagreb Antu Ćorušića koji je kazao da imaju dovoljno zaštitnih sredstava te kako se povećava nadzor i nad pacijentima koji dolaze u bolnicu, posebice na hitni prijem.

U Hrvatskoj je u utorak popodne potvrđen prvi oboljeli od koronavirusa, riječ je o mlađem čovjeku koji ima blaži oblik bolesti, on je izoliran i i trenutno u dobrom stanju.

Hina

 

Povezane vijesti