FAKE NEWS Društvenim mrežama širi se snimka s lažnom informacijom o Zagrebu u karanteni

Vlada i Krizni stožer redovito i pravodobno informiraju hrvatsku javnost o svim mjerama koje se poduzimaju za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, kao što je to i danas bio slučaj

 

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila audio snimka o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom zbog koronavirusa, glasnogovornik Vlade Marko Milić na upit Hine je odgovorio da je riječ o lažnoj informaciji te pozvao građane da ne nasjedaju na netočne i zlonamjerne objave.

- Informacija iz snimke koja kruži po društvenim mrežama o tome kako je odlučeno da će Grad Zagreb biti pod karantenom je lažna - rekao je Milić Hini.

Vlada i Krizni stožer redovito i pravodobno informiraju hrvatsku javnost o svim mjerama koje se poduzimaju za suzbijanje pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, kao što je to i danas bio slučaj, podsjetio je.

- Apeliramo na sve građane da ne nasjedaju na ovakve neprovjerene, netočne i zlonamjerne informacije koje nepotrebno uznemiruju javnost - dodao je Milić.

U audio snimci se navodi da će za 48 sati biti objavljeno da je Zagreb u karanteni i da se skrivaju stvarni podaci o broju zaraženih koronavirusom.

Hina

 

Povezane vijesti