Kao osoba s invaliditetom konačno sam dobio posao, a već sada se bojim otkaza zbog koronavirusa

PITANJE: N. P. (27) Konačno sam i ja počeo normalno funkcionirati kada sam dobio dugo željen posao. Invaliditet je bio razlog sjedenja kod kuće, stalnog traženja posla i brojnih negativnih odgovora poslodavaca.

 

I sada opet zbog tog koronavirusa do ne znam kada ne trebam odlaziti na posao. Nezadovoljstvo sobom nastojim nadoknaditi stalnim jedenjem. Kratkotrajno se osjećam bolje, ali dugoročno se bojim debljanja i samoće. Kako ispuniti dan?

ODGOVOR: Čitajte, sada je vrijeme za sve one knjige koje ste željeli pročitati, ali niste imali vremena. Očistite inbox. Čisteći stare mailove, opustit ćete se, a vaš će kompjuter to cijeniti. Razgovarati na mobitel možete, stoga nazovite sve kojima ste dužni poziv.

Razmišljajte o svojim ciljevima.  Osobni ili profesionalni, ciljevi su lako dostižni ako planirate kako ćete ih osvojiti.  Ili napišite novu listu ciljeva i razmislite o koracima koje morate poduzeti da bi ih ostvarili.

Pišite dnevnik. List papira dovoljan bit će dovoljan za zapis vaših doživljaja i mentalno čišćenje. Prošećite. Osim što ćete prikupiti dnevnu dozu vitamina D,  jednostavno ćete se opustiti. A svaka šetnja ubraja se u fizičke aktivnosti.

Vježbajte. Nekoliko čučnjeva gore dolje, istezanje,  plesanje - ako tako iskoristite deset minuta, ispunit ćete dnevnu normu za vježbanje.

Meditirajte. Usredotočite se na disanje i ne razmišljajte o ničemu, a ako želite prileći, desetominutno dremuckanje blagoslov je svakom danu.

Opustite se, sve prolazi, pa tako će i koronavirus biti prošlost.

In Portal

 

Povezane vijesti