URIHO U pogonu Konfekcije i dalje svakodnevno nastaju nove količine pamučnih perivih maski

Do sada je URIHO maskama opskrbio brojne zdravstvene ustanove, gradske ljekarne, Čistoću, Holding, ZET, privatne i javne ustanove. U pogonu Konfekcije i danas bruje šivaće mašine, a djelatnice ne misle na umor

 

Koronavirus je promijenio naše živote i bilo kakvo djelovanje izvan domova, a kako bismo zaštitili sebe i druge, još dugo nećemo ići na posao, liječniku, u tramvaj pa ni frizeru bez njih - zaštitnih maski.

Djelatnice u pogonu Konfekcije Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO od samog početka pandemije, uz sve propisane mjere zaštite, izrađuju višekratne pamučne perive maske. Zvuk šivaćih mašina u Konfekciji ni na tren nije utihnuo, djelatnice ne misle na umor i svakodnevno šivaju  nove količine pamučnih perivih maski.

URIHO-ve višekratne pamučne maske su i perive na 95 stupnjeva. Na svaku masku najprije se prišije etiketa i porubi, zatim ide na 'faldanje', u trećoj fazi prolazi 'obamitanje', odnosno rezanje viška konaca, a u posljednjoj fazi ušiva se elastika. Nakon toga maska ide na čišćenje i u skladište na pakiranje.

Do sada je URIHO maskama opskrbio brojne zdravstvene ustanove, gradske ljekarne, Čistoću, Holding, ZET, privatne i javne ustanove.

Mjere Nacionalnog kriznog stožera popuštaju, polako ćemo upoznavati novo 'normalno' u svojim svakodnevicama, procjenjivati štetu koju je pandemija nanijela gospodarstvu, držati socijalnu distancu i nositi maske.

Ako su vam potrebne maske, javite se u URIHO i zaštitite sebe i svoje najmilije, a usput ćete podržati i vrijedne djelatnice s invaliditetom koje su i danas šivale maske za sve nas.

Ostanite zdravi, ostanite solidarni, poduprite rad osoba s invaliditetom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti