MAKSIMIR Novo električno vozilo za osobe s invaliditetom u sklopu projekta Gradski prizori u prirodi

S ovim vozilom cilj je osvijestiti javnost o potrebi povećanja dostupnosti prirode i zaštićenih područja osobama s tjelesnim invaliditetom i smanjenom pokretljivošću

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je ključeve električnog vozila za osobe sa smanjenom pokretljivošću i tjelesnim invaliditetom Javnoj ustanovi Maksimir u sklopu projekta Gradski prizori u prirodi.

- Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša nema prigodnijeg poklona Javnoj ustanovi Maksimir od ovog električno vozila. Neka služi svima, a posebno najpotrebitijima u kretanju parkom i njegovom razgledavanju - istaknuo je gradonačelnik Bandić.

S ovim vozilom cilj je osvijestiti javnost o potrebi povećanja dostupnosti prirode i zaštićenih područja osobama s tjelesnim invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Projekt provode Ustanova ZOO Zagreb i JU Maksimir, a sastoji se od sedam infrastrukturnih zahvata: sanacije 1. i 2. jezera, rekonstrukcije mosta i slapišta, sanacije kanala u ZOO-u sa izgradnjom interpretacijskog centra zaštićene faune Hrvatske s fokusom na medvjede, sanacijom kanala s prikazom vodenog staništa, opremanje centra za istraživanje urbane bioraznolikosti i ugradnje brojača.

Nositelj projekta je Grad Zagreb u suradnji s JU Maksimirom, u partnerstvu s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir, Udrugama Biom i Vjetar u leđa.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti