Centar za autizam: Borimo se protiv diskriminacije djece s autizmom

Ivica Dokleja, ravnatelj Centra za autizam istaknuo je višestruku važnost ovog Centra, ali se osvrnuo i na sve poteškoće na koje su nailazili i s kojima su se odvažno uhvatili u koštac u proteklih 30 godina

Danas je u Staroj gradskoj vijećnici obilježena 30. obljetnica Centra za autizam Zagreb.
Ivana Ježić, predsjednica Upravnog vijeća Centra za autizam zahvalila se predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Darinku Kosoru, napominjući da je centar oduvijek mogao računati na Gradsku skupštinu Grada Zagreba.
- Zahvaljujem svim djelatnicima i korisnicima Centra za autizam na svemu što su činili u proteklih trideset godina i što čine i danas. Osjetljivost zajednice ili stupanj razvijenosti zajednice, društva i gradova, mjeri se upravo odnosom prema osobama s invaliditetom, s autizmom i drugim specifičnim potrebama. Čestitam na prepoznatljivosti i izvan granica Hrvatske, te obećajem da će u ovom sazivu Gradske skupštine Grada Zagreba biti uređen novi Centar za autizam u Oporovcu jug, što podrazumijeva izgradnju nove škole i niza pratećih objekata.“ rekao u svom obraćanju prisutnima predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.
Ivica Dokleja, ravnatelj Centra za autizam istaknuo je višestruku važnost ovog Centra, ali se osvrnuo i na sve poteškoće na koje su nailazili i s kojima su se odvažno uhvatili u koštac u proteklih 30 godina.
- Ovo nije samo povijest Centra, ovo je povijest prepoznavanja i upoznavanja autizma u Republici Hrvatskoj. Iako je autizam kao poremećaj prepoznat još davnih 40-ih godina prošlog stoljeća, još uvijek se susrećemo s diskriminacijom djece s tim poremećajem. Zato se zahvaljujem svim roditeljima i djelatnicima, i onima kojih više nema, na uloženom trudu, rekao je.

VLM

Foto: PIXSELL