TUŽNA VIJEST Preminula Dubravka Ciliga, bivša predsjednica Hrvatskog športskog saveza invalida

Za svoj značajan doprinos razvoju sporta osoba s invaliditetom, kako kroz rad na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu tako i kroz rad s osobama s invaliditetom, dobitnica je mnogih priznanja


U ime Hrvatskog paraolimpijskog odbora, svih naših članova-nacionalnih, županijskih i gradskih sportskih saveza osoba s invaliditetom i sportaša ovim putem izražavamo sućut obitelji, prijateljima, suradnicima i poznanicima naše dugogodišnje suradnice i bivše predsjednice Hrvatskog športskog saveza invalida (1995.-1997.) izv. prof. dr. sc. Dubravke Cilige koja je preminula u utorak 21. srpnja 2020. godine u 60. godini života nakon kratke i teške bolesti, navodi se u priopćenju Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Bila je izvanredna profesorica u području društvenih znanosti, polje: kineziologija, grana kineziterapija i prilagođena tjelesna aktivnost, na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu na predmetu Kineziterapija.

Profesorica Dubravka Ciliga bila je dugogodišnja ugledna i uvažena stručnjakinja i suradnica u sportu osoba s invaliditetom koja je unapređivala i širila spoznaje o sportu osoba s invaliditetom kroz svoje znanstvene radove, te je isto primjenjivala i u praksi kroz suradnju sa sportašima, klubovima i sportskim savezima osoba s invaliditetom.

Bivša je predsjednica Hrvatskog športskog saveza invalida i Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom. Za svoj značajan doprinos razvoju sporta osoba s invaliditetom, kako kroz rad na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu tako i kroz rad s osobama s invaliditetom dobitnica je mnogih priznanja. Ističemo Nagradu za životno djelo 'Milka Milinković' (2018, HPO), zatim dobitnica medalje grada Zagreb za rad u Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom (2011).

Profesorice Cilige ćemo se uvijek sjećati s dubokim poštovanjem i iskrenom zahvalnošću.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti