BLIZANAČKA LJUBAV Kako je Ashton Kutcher pomagao svome bratu s invaliditetom Michaelu

Ashton je postao velika holivudska zvijezda, a Michael odvjetnik koji brani prava djece s cerebralnom paralizom

 

Kroz život dogode se faze kad se svi volimo poistovjećivati s nekime. Ovaj puta donosimo jednu poučnu životnu priču, u kojem je upravo bolest iznjedrila lijepe osobine – empatiju, brižnost, dobrotu, ljubav.

U američkoj obitelji prije 42 godine, dana 7. veljače, u Cedar Rapidsu u Iowi, rođeni su sinovi blizanci. Stariji, rođen pet minuta prije od mlađeg, imao je zdravo srce, a mlađi je patio od kardiomiopatije i cerebralne paralize. Ova okolnost je učinila da su se dječaci tijekom vremena samo sve više zbližavali.

Tako se stariji brat uvijek brinuo za mlađeg, pomagao mu i motivirao ga. Kad su imali 13 godina, mlađem je trebalo srce dobrovoljnog darivatelja. Stariji brat je htio učiniti samoubojstvo kako bi se njegovo srce presadilo mlađem bratu. Ipak se na vrijeme pronašlo srce za presađivanje.

Kasnije, stariji brat otišao je na fakultet za biokemijskog inženjera kako bi izumio lijek za bolest svom bratu i drugim ljudima. Međutim, prst sudbine je odredio drugačije. Postao je glumac, odnosno holivudska zvijezda. Mlađi je postao odvjetnik koji brani prava djece s cerebralnom paralizom. Zajedno su aktivni u dobrotvornom poslu i svaki puta se, razgovarajući telefonom, oproste riječima 'volim te, brat'.

Znate li o kome se radi? O Christopheru Ashtonu Kutcheru, američkom filmskom i televizijskom glumcu, producentu i bivšem modelu, kao i o njegovu bratu Michaelu, koji je postao poslovni čovjek i javni govornik. Ashton je najpoznatiji po ulozi Michaela Kelsa u humorističnoj seriji 'Lude sedamdesete' te po braku sa starijom glumicom Demi Moore od 2005. do 2013. godine, a kasnije po braku s Milom Kunis, s kojom se vjenčao 2015. godine i dobio s njom dvoje djece.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti