UGG UNIVERSAL Još jedan brend predstavio kolekciju obuće za osobe s invaliditetom

Andrea O’Donnell, jedna od predsjednica u tvrtki Deckers Brands, koje je Ugg dio, rekla je da ih je Zappos potaknuo da prilagode svoje stilove, tako da su sada uistinu dostupni svima

 

Kako ljeto prelazi u jesen - odnosno u zimu, jer smo proljeće i jesen izgubili putem - zimska obuća brenda Ugg po prvi puta nudi stilove posebno dizajnirane za djecu i odrasle s invaliditetom.

Marka najpoznatija po svojim čizmama predstavlja adaptivnu liniju obuće nazvanu Ugg Universal.

Nova kolekcija sadrži ‘funkcionalne iteracije’ klasičnih Ugg stilova koji su izmijenjeni tako da imaju velike dvostruke patentne zatvarače, jezičke za navlačenje i rastezljive vezice s kopčom.

Ova nova inkluzivna obuća dostupna je putem Zappos Adaptivea, posebnog dijela Zapposove web stranice koja nudi artikle s pristupačnim značajkama.

Andrea O’Donnell, jedna od predsjednica u tvrtki Deckers Brands, koje je Ugg dio, rekla je da ih je Zappos potaknuo da prilagode svoje stilove, tako da su sada uistinu dostupni svima.

Dužnosnici iz Ugga i Zappos Adaptivea rekli su da su zajedno formirali fokusne grupe s osobama s invaliditetom kako bi osigurali da obuća u inkluzivnoj kolekciji udovolji raznim potrebama i zadovoljava univerzalni dizajn, piše Disability Scoop.

Obuća u liniji Ugg Universal dostupna je u veličinama za djecu i odrasle, a cijene se kreću između 130 i 170 američkih dolara.

S ovom novom kolekcijom Ugg se pridružuje rastućem popisu tvrtki koje proizvode obuću - uključujući Nike i Stride Rite - koje rade na zadovoljavanju potreba osoba s invaliditetom.

 

Autor: Damir Fatušić