TOKYO Organizacijski odbor Olimpijskih igara tvrdi da hakerski napadi nemaju utjecaja na njegovo djelovanje

Velika Britanija osudila je pokušaje ruske vojne obavještajne službe (GRU) da zlonamjernim cyber-napadima poremeti odvijanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sljedeće godine u Tokiju

Paraolimpijske igre u Tokiju

 

Organizacijski odbor Olimpijskih igara u Tokiju objavio je u utorak kako cyber napadi, iza kojih navodno stoji Rusija, nemaju značajnijeg utjecaja na njegovo djelovanje. 

Glasnogovornik japanske vlade je u utorak kazao da će Japan pokrenuti cyber protunapade kako bi osigurale da OI u Tokiju budu uspješne. Glavni tajnik japanske vlade Katsunobu Kato je također na konferenciji za novinare izjavio da Japan blisko surađuje sa SAD-om i Velikom Britanijom vezano za ovaj problem i u prikupljanju i analiziranju informacija. 

Velika Britanija je u ponedjeljak osudila, kako je navela, pokušaje ruske vojne obavještajne službe (GRU) da zlonamjernim cyber-napadima poremeti odvijanje Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sljedeće godine u Tokiju.

Britanski dužnosnici rekli su da je jedinica 74455 ruske vojne obavještajne agencije GRU provela operacije "cyber izviđanja" protiv organizatora igara, dobavljača logistike i sponzora, odbivši izvijestit o detaljima i vrsti napada ili objaviti jesu li bili uspješni. 

Olimpijske igre koje su se trebale održati na ljeto ove godine odgođene su za sljedeću godinu zbog pandemije koronavirusa.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti