DOBRA VIJEST Klinika za psihijatriju Vrapče prvi telepsihijatrijski centar u Hrvatskoj

Ovogodišnji Dan bolnice obilježit će se stručnim skupom kojim će se nastojati skrenuti pozornost na utjecaje i značaj pandemije covida-19 te općenito neposrednih i posrednih ugroza na psihičko zdravlje i neophodnost osiguranja sveobuhvatne i cjelovite psihijatrijske skrbi

Telepsihijatrija, ilustracija

Ilustracija

Klinika za psihijatriju Vrapče u ponedjeljak obilježava 141. godišnjicu osnutka, postavši prvi telepsihijatrijski centar u Hrvatskoj koji je registriran za obavljanje stručne djelatnosti iz područja psihijatrije, priopćeno je iz te bolnice.

- Temeljem odluke Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, na prijedlog Ministarstva zdravstva Klinika za psihijatriju Vrapče ušla je u mrežu telemedicinskih centara kao prvi telepsihijatrijski centar u Hrvatskoj koji je registriran za obavljanje stručne djelatnosti iz područja psihijatrije - navodi se u priopćenju Klinike za psihijatriju.

Podsjeća se da je Klinika osnovana 15. prosinca 1871. godine te je tijekom svoje bogate povijesti uvijek živjela sudbinu svog naroda i odgovarala izazovima vremena brinući o najpotrebitijima.

Ovogodišnji Dan bolnice obilježit će se stručnim skupom kojim će se nastojati skrenuti pozornost na utjecaje i značaj pandemije covida-19 te općenito neposrednih i posrednih ugroza na psihičko zdravlje i neophodnost osiguranja sveobuhvatne i cjelovite psihijatrijske skrbi. 

Stručni skup će se, sukladno važećim epidemiološkim mjerama, prenositi digitalnim putem, a sudjelovat će istaknuti predstavnici sustava zdravstvene skrbi i sustava skrbi za psihičko zdravlje. 

Ravnateljica Petrana Brečić ističe da Klinika i svi njezini stručnjaci trajno nastoje ukazivati na važnost psihičkog zdravlja te unaprjeđivati zdravstvenu skrb za psihičko zdravlje, prilagođavajući ju jedinstvenim potrebama i okolnostima. 

U okvirima obilježavanja Dana bolnice otvorit će se i izložba 'Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda' Udruge Crne mambe, koja će također biti dostupna digitalnim putem.

Autor: Hina