LIVNO Održano natjecanje u spretnosti vožnje automobilom za osobe s invaliditetom

Cilj projekta natjecanje u spretnosti vožnje automobilom je aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom ne samo u sportu, nego i u drugim aktivnostima, budući da one općenito imaju malo prilika za interakciju i ispunjenje slobodnog vremena

Grupna fotografija sudionika i osoblja.

 

U Livnu je prošle subote u organizaciji Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegbosanske županije održano natjecanje u spretnosti vožnje automobilom za osobe s invaliditetom 'Susret 2020'. Riječ je o projektu koji ova udruga realizira uz potporu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. U ime gradonačelnika Livna otvaranju natjecanja nazočila je predstojnica Ureda gradonačelnika Silvija Brčić koja je tom prigodom pozdravila sve natjecatelje i poželjela im uspješan dan.

- Grad Livno je uvijek imao dobru suradnju s našom livanjskom udrugom i prepoznavao ovakve i slične projekte i adekvatno ih podržavao. Tako će biti i u budućnosti. Danas živimo u vremenu nekog novog prilagođavanja. Vi, sudionici današnjeg događaja, zapravo se cijeli život na neki Natjecatelj u kolicima i automobil u pozadini.način prilagođavate. I ukoliko budemo toga svjesni i pomagali jedni drugima onda će svima, bilo koja prilagodba, biti jednostavnija i lakša - kazala je u obraćanju natjecateljima Brčić.

Predsjednica Udruge paraplegičara Hercegbosanske županije Šemsija Đeladini je zahvalila Gradu Livnu na podršci.

- To je jedna naša potpora koja nam daje vjetar u leđa, znači da treba raditi na tome i da trebamo poboljšati situaciju koliko se može za osobe s invaliditetom - kazala je Đeladini. Cilj projekta natjecanje u spretnosti vožnje automobilom je aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom ne samo u sportu, nego i u drugim aktivnostima, budući da one općenito imaju malo prilika za interakciju i ispunjenje slobodnog vremena. Na natjecanju u Livnu, pored domaćina iz Livna, Glamoča i Tomislavgrada bili su i natjecatelji iz Mostara, Jablanice, Donjeg Vakufa, Novog Travnika, Zavidovića, Žepča, Velike Kladuše i Cazina.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti