Solarna joga: Neka vam sunce opet bude najbolji prijatelj

Ova metoda zasniva se na teoriji da je čovjek u biti solarni akumulator koji u sebi može pohraniti rezerve Sunčeve energije, pri čemu su biljke sekundarni izvor te energije, a meso životinja tercijalni izvor

Sunce – izvor života već duži niz godina proglašava se neprijateljem čovjeka.
Hira Ratan Manek otkrio je tajnu indijskih fakira koji su mjesecima i godinama preživjeli bez hrane. Njihova hrana bila je Sunčeva energija. HRM metoda (Hira Ratan Manek) zasniva se na gledanju direktno u Sunce jednom dnevno u tzv. Zlatne sate kada je sunce bezopasno, samo u sumrak ili u zoru, jedan sat prije zalaska ili jedan sat  nakon izlaska Sunca. Bit Sungazinga je u prihvaćanju sunčeve svijetlosti.
Neki znanstvenici protive se ovoj metodi ističući da može uzrokovati trajno oštećenje oka ili sljepoću. Pravilnim izvođenjem Sungazinga Goran Rožman jedan je od pionira solarne joge u Hrvatskojopasnost ne postoji. Postupak treba izvoditi u određeno vrijeme, opušteni, spuštenih kapaka prema suncu polako otvarati oči, ukoliko dolazi do podrhtavanja očnog kapka ili se oko zatvori napraviti pauzu i za nekoliko sekundi pokušati ponovno.

Ravnoteža mentalnog i fizičkog

Za izvođenje vježbe najbolje je odabrati usamljeno mjesto, ali možete gledati u sunce i iz vlastite sobe. Preporuča se suha površina - zemlja, pijesak, kamen, beton, drvo. Ne treba stajati na travi(upija energiju iz tijela) i asfaltu(izolira od zemlje). Mogu ga prakticirati osobe raznih oblika invaliditeta. Kod nekih će trebati asistencija, ovisno o invaliditetu. Ne dozvolite da vas vaš invaliditet spriječi iskoristiti ovu jednostavnu metodu samopomoći.

Naučnici koji su osobno isprobali Sungazing bili su fascinirani načinom i brzinom kojom su potaknuli svoje paranormalne sposobnosti -posjedujemo ih svi, ali većina ih nikada ne probudi

Sungazing izvodi se jednom u životu obično u periodu od 9 mjeseci ili 270 dana.
Počinje se gledanjem od 10 sekundi, svaki sljedeći dan povećavamo gledanje za 10 sekundi. Za postizanje ravnoteže mentalnog, fizičkog i duhovnog zdravlja potrebno je barem 90 dana kontinuirana gledanja u Sunce i za vrijeme nesunčanih dana. 
Sungazing se preporučuje svima bez obzira na dob i spol, iznimka su trudnice kojima je dovoljno 5 sekundi dnevno i koje ne trebaju povećavati vrijeme gledanja u Sunce. Ova metoda zasniva se na teoriji da je čovjek u biti solarni akumulator koji u sebi može pohraniti rezerve Sunčeve energije, pri čemu su biljke sekundarni izvor te energije, a meso životinja tercijalni izvor.

Lijek protiv depresije

Teorija koja bi nam mogla uvelike smanjiti troškove života!  Ukoliko niste spremni na tako ekstremne promjene u životu, ipak ne zaboravite moć i blagotvoran učinak sunca.
Ne samo subjektivan osjećaj da smo boljeg stanja duha za sunčanih dana. Istraživanja su dokazala da ne postoji umjetno svijetlo koje može zamijeniti Sunce. Neophodno je za rast i razvoj biljaka.
Sunce vitamin D u našem organizmu pretvara u kalcij. Nedostatak kalcija u kostima izaziva rahitis, osteomalaciju(poremećaj mineralizacije kostiju) i osteoporezu(poremećaj gubitka koštane mase). Ioni kalcija u krvi ubrzavaju zgrušavanje krvi u dodiru sa zrakom. Kalcij je neophodan u biljnom svijetu, njegov nedostatak uzrokuje slab razvoj korijenja i lišća.  Potiče proizvodnju hormona endorfina koji nam daje osjećaj sreće i zadovoljstva. Stimulira proizvodnju melanina(pigment), ubrzava metabolizam i blagotvorno djeluje na rad žlijezda sa unutrašnjim lučenjem. Sunce je odlična preventiva i lijek protiv depresije, istodobno potiče rad mozga.
Naučnici koji su osobno isprobali Sungazing bili su fascinirani načinom i brzinom kojom su potaknuli svoje paranormalne sposobnosti (posjedujemo ih svi, ali većina ih nikada ne probudi). Energija sunca i njen dugin spektar boja odgovaraju boji organa u ljudskoj bioplazmi-auri. Iscjeljivanje bojom poznata je holistička metoda koja se primjenjuje u cijelom svijetu.
Sungazing je jednostavan, ne traži fizički napor, može se naučiti prakticirati bez vodstva iskusnog trenera, potrebna je samo volja i disciplina u provođenju.

Božica Ravlić