OVO SAM JA, GEORGE Svestrani mladić s Down sindromom postao voditelj popularne dječje TV emisije

U svojim javnim istupima George Webster s golemim ponosom ukazuje da je neovisan i sposoban ostvariti svoje snove

George Webster

 

On je glumac, plesač, voditelj i animator, uglavnom čudo od mladića. Odaziva se na ime George Webster, ima 20 godina i osoba je s Down sindromom.

BBC je prošli tjedan najavio angažiranje upravo Georga kao jednog od voditelja koji će se priključiti timu 'CBeebies House', emisije namijenjene djeci - uz veliki pljesak gledatelja.

U svojim javnim istupima s golemim ponosom ukazuje da je neovisan i sposoban ostvariti svoje snove.

- Tako sam ponosan i jako sam uzbuđen što počinjem. To je moj novi početak, veseli me upoznavanje novih ljudi, a posebno susret s Dodgeom. To je jednostavno nevjerojatno - rekao je George o svojoj novoj ulozi.

Dodge je uzgred maskota psa emisije 'CBeebies House' i iznimno je popularan među klincima.

Pažnju producenata rečene emisije Webster je izazvao svojim uvjerljivim nastupom u videu BBC-ja 'Pet mitova o Down sindromu' ranije ove godine. Producenti su ga pozvali na probno snimanje, a on je izvodeći pjesmu o sebi, plešući i pjevajući s voditeljicom Rebeccom Keatley te praveći smoothie istog trenutka dobio angažman.

- Zovem se George jer sam to ja. Ne Down's George. Imam nevjerojatan život - dodao je Webster.

Mnogi su gledatelji izrazili svoje uzbuđenje viješću da se Webster pridružio dječjem TV kanalu, a posebno roditelji djece s Down sindromom.

Primjerice, jedan je roditelj na Twitteru napisao: 'Fantastičan je. Imam petogodišnjeg Georgea s Down sindromom i ovaj sjajni momak uljepšao nam je dan.'

Webster je tek jedan od onih ilustrativnih primjera koliko je zdrav i pozitivan duh nadmoćan nad bilo kakvim ograničenjima, bilo tjelesnim ili intelektualnim. Samo naprijed George, držimo ti palčeve!

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti