UDRUGA RODA Online panel o cijepljenju protiv bolesti COVID-19 za žene koje planiraju trudnoću i trudnice

Udruga Roda održala je u utorak, 9. studenog 2021., online panel na temu cijepljenja protiv bolesti COVID-19 žena koje planiraju trudnoću i/ili prolaze MPO postupke, trudnica, babinjača i dojilja

Cijepljenje, ilustracija.

 

- Žene imaju puno pitanja oko cijepljenja protiv bolesti COVID-19, osobito u slučaju kad planiraju trudnoću, trudne su ili doje. Iskustvo s terena pokazuje da od zdravstvenih djelatnika dobivaju vrlo različite informacije koje nisu nužno u skladu s trenutnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije pa ni Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Cilj ovog panela je pružiti im informacije na razumljiv način, od domaćih stručnjaka, tako da mogu lakše donijeti odluku o cijepljenju ili necijepljenju, a stručnjake potaknuti da ženama pruže skrb u skladu s recentnim preporukama vezanima uz cijepljenje, kako bi se izbjeglo da žene koje se odluče cijepiti, budu odbijene na temelju pogrešnih informacija - poručuju iz Rode.

Na panelu su sudjelovali istaknuti stručnjaci i stručnjakinje koji se bave zdravljem žena i epidemiologijom u Hrvatskoj. Nakon kratkih uvodnih izlaganja, sudionici su odgovarali na pitanja žena, koja je Roda prikupljala od 4. do 7. studenog 2021. kroz anketu u kojoj je preko 170 žena postavilo svoja pitanja o cijepljenju protiv bolesti COVID-19.

Snimka panela će biti dostupna na YouTube kanalu Udruge Roda.                                            

 

Izvor: Udruga Roda

 

Povezane vijesti