Manifestacija Tesla&friends od 9. do 11. srpnja

Manifestacija Tesla&friends održat će se od 9. do 11. srpnja, a tom će se prigodom dodijeliti godišnje nagrade u tri kategorije te održati konferencija na temu Pametni i inovativni gradovi

Teslin kip u Smiljanu.

 

Manifestacija, koju organizira udruga Nikola Tesla - Genij za budućnost u povodu 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle i 9. Dana Nikole Tesle - dana znanosti, tehnologije i inovacija, počinje demonstracijom Teslinih pokusa 9. srpnja u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Istoga dana navečer bit će izvedena multidisciplinarna predstava ‘Magnetsko polje igre’, a na zagrebačkim fontanama bit će projiciran lik Nikole Tesle.

Na dan Teslina rođenja, 10. srpnja održat će se prigodan program kod spomenika Nikole Tesle u Zagrebu uz polaganje cvijeća. U programu će sudjelovati predstavnici udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba, glazbenici Lela, Lucia i Joe Kaplowitz, a dodijelit će se i nagrade školarcima - mladim kreativcima koji su tijekom godine sudjelovali na radionicama u organizaciji udruge.

Iste večeri svečano će se u Hotelu Esplanade obilježiti obljetnica znanstvenikova rođenja i Dan Nikole Tesle te će biti dodijeljene godišnje nagrade Nikola Tesla - Genij za budućnost u tri kategorije.

Konferencija na temu ‘Pametni i inovativni gradovi’ održat će se 11. srpnja od 10 do 16 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Hrvatske gospodarske komore - Komore Zagreb Vitomir Klasić i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu i predsjednik Hrvatske zajednice inovatora Miljenko Šimpraga, a izlaganja će održati voditeljica projekata u Sektoru za zaštitu okoliša Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Nirvana Franković Mihelj, Ana Marija Sanader iz tvrtke Kristalna ideja d.o.o., Snježana Turajlija vlasnica obrta GREENiKA poslovno savjetovanje, Maja Somogyi Škoc s Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Tomislav Pokrajčić, suvlasnik i direktor tvrtke Jel-Tom.

Nakon izlaganja na programu konferencije je i panel rasprava na temu ‘Održivim gospodarenjem do čistog okoliša Grada Zagreba’.

 

Hina

 

Povezane vijesti