KAŠTEL LUKŠIĆ Lift za lakši ulazak u more osoba s invaliditetetom

Iz Grada Kaštela mole sugrađane da  uredno koriste i čuvaju ovaj lift jer se radi o specifičnoj i vrijednoj opremi za sve, a pogotovo za osobe kojima je ona korisno i neophodno pomagalo

Svake godine Grad Kaštela popravlja i podiže standarde urbanih sadržaja na javnim površinama, plažama i parkovima.

I ove godine, a nakon izgradnje triju betonskih rampi za osobe s invaliditetom - na plaži Gabine u Kaštel Štafiliću, Drugom nasipu u Kaštel Starome i na Glavici u Kaštel Lukšiću.  Od  1. srpnja u Kaštelima je, na plaži  kod općinskog suda i zemljišnika u Kaštel Lukšiću, u produžetku plaže Glavice, moguće koristiti  lift za osobe u kolicima i slabo pokretne osobe.

Lift je namijenjen svim stanovnicima Kaštela te gostima koji imaju potrebu za ovakvom urbanom opremom. Radi se o hrvatskom proizvodu tvrtke Elektromotori d.o.o. iz Slavonskog Broda, a vrijednost lifta je oko 130.000 kuna.

Pripremne građevinske radove izveo je GO Pasike, a elektoinstalaterske radove su izveli djelatnici Vlastitog pogona Grada Kaštela.

Ukupna vrijednost radova je oko 200 tisuća kuna.

Svi koji  bi koristili lift za svoje potrebe neka se jave na 021 205 206 kako bi  im osigurali upravljač za korištenje.

Ovom prilikom iz Grada Kaštela mole sugrađane da  uredno koriste i čuvaju ovaj lift jer se radi o specifičnoj i vrijednoj opremi za sve, a pogotovo za osobe kojima je ona korisno i neophodno pomagalo.

Koliko je neophodno i potrebno moći ući u more znamo i svi mi koji puno puta nismo mogli ući.

 

Anita Blažinović