Hrvatska pošta otisnula novu marku s Pelješkim mostom

Hrvatska pošta pustit će u utorak, 26.srpnja, u optjecaj novu poštansku marku s motivom Pelješkog mosta, kada je zakazano njegovo svečano otvaranje, a naklada marke iznosi 60.000 primjeraka, priopćila je u petak Hrvatska pošta

 

Autor marke je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba, prema fotografiji koju je snimio dubrovački fotograf Mario Babarović.

Vrijednost marke označena je slovnom oznakom A što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 grama u unutarnjem prometu te za dopisnicu/razglednicu u unutarnjem prometu. Osim nove marke, Hrvatska pošta tiskala je i prigodnu omotnicu.

Pelješki most bit će otvoren 26.srpnja, cjelodnevnim programom. Most je dio državne ceste koja obilazi neumski koridor, dug je 2404 metra i prelazi preko morskog tjesnaca Kanal Malog Stona.

Gradnja mosta počela je sredinom 2018., a završena je početkom 2022. godine. Investitor projekta bile su Hrvatske ceste, dok je glavni izvođač mosta bila kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation uz koju su na projektu radile i brojne hrvatske tvrtke i pojedinci.


 

Hina