Natječaj: Internetski div Google dijeli stipendije za studente s invaliditetom

Primatelji Google stipendija za studente s invaliditetom dobit će 7.000 eura za akademsku godinu 2014-2015. Stipendije će se dodjeljivati na temelju postignutog dosadašnjeg obrazovanja, organizacijskih sposobnosti podnositelja zahtjeva te iskazane strasti za računalne znanosti

Pristup znanju je naša strast.  Kada je u pitanju visoko obrazovanje za obećavajuće studente, mi želimo ukloniti prepreke koje im staje na putu.
Zato ponosno predstavljamo Google Europa stipendiju za studente s invaliditetom.
Google davanjem stipendija za studente s invaliditetom u području informatičkih znanosti pokazuje svoju posvećenost pomaganju budućim inovatorima kako bi iskoristili svoj talent. Stoga smo i ušli u partnerstvo s EmployAbility,  neprofitnom organizacijom posvećenom pružanju pomoći studentima s invaliditetom i učenicima s teškoćama u razvoju u njihovu školovanju i izgradnji obećavajućih karijeri.
Primatelji Google stipendija za studente s invaliditetom dobit će 7.000 eura za akademsku godinu 2014-2015.
Stipendije će se dodjeljivati na temelju postignutog dosadašnjeg obrazovanja, organizacijskih sposobnosti podnositelja zahtjeva te iskazane strasti za računalne znanosti.
Da bi se mogao prijaviti, kandidat mora:
- biti trenutačno upisan na neko sveučilište u Europi za akademsku 2013-2014. godinu
- namjerava upisati ili je već upisan kao redoviti student, priprema magistarski rad ili doktorat  na nekom sveučilištu u Europi za akademsku 2014-2015 godinu.
- proučava kompjutorske znanosti, računalno inženjerstvo, informatiku i neko usko povezano tehničko područje.
- primjerom pokazuje strast za računalne znanosti i tehnologije
- ima invaliditet (definiran kao dugoročni i višekratni problem koji utječe na njihovo obrazovanje). Ova definicija uključuje i percepciju okoline da kod kandidata uistinu postoji invaliditet.
Kandidate će se tražiti da ispune online aplikaciju putem stranice EmployAbility koja uključuje:

- Opće informacije  (tj. kontakt podatke i informacije o planiranim aktivnostima na sveučilištu za 2014-2015 akademsku godinu)
- Životopis
- Diplome stečene na sadašnjim i prijašnjim obrazovnim  ustanovama
- Pismo preporuke od profesora, instruktora, savjetnika ili nadzornika
- Odgovore na pitanja za esej
Rok za prijavu: pošaljite popunjeni zahtjev do 17. veljače 2014. godine.

In-Portal