Clelia je vizažistica s invaliditetom, a klijentice šminka držeći kistove ustima

Clelia je počela vježbati nanošenje šminke na svojim prijateljicama, a kada je njezina tehnika postala savršena, s 24 godine otišla je u profesionalce

Clelia Rodrigues

 

Clelia Rodrigues ima urođeni poremećaj koji joj onemogućuje korištenje šaka i ruku, ali 27-godišnjakinja nije dopustila da joj invaliditet stoji na putu da postane profesionalna vizažistica.

Ova Brazilka rođena s dijagnozom artrogryposis multiplex congenita (CMA), koja uzrokuje jaku ukočenost zglobova, koristi usta kako bi držala svoje kistove za šminku.

Na njenom Instagram profilu Cleliu možete vidjeti kako transformira svoje klijentice, potez po potez.

Njezina majka, Rita, također je vizažistica i Clelia je bila nadahnuta njome gledajući je dok radi.

- Bilo je lijepo gledati te žene kako odlaze sretne jer su bile ljepše i vidjeti koliko je to važno za njihovo samopouzdanje - kaže Clelia.

Clelia Rodrigues šminka klijenticu.Clelia je počela vježbati nanošenje šminke na svojim prijateljicama, a kada je njezina tehnika postala savršena, s 24 godine otišla je u profesionalce.

Nakon što je jedna od njezinih prvih klijentica objavila video kako je šminka, Cleliji su se obratili drugi profesionalni umjetnici i platili joj odlazak na razne tečajeve i radionice šminkanja.

Prilagodila je alate s kojima radi svom stanju. Na primjer, njezina spužvica za blendanje pričvršćena je na kraj štapića tako da je ne mora držati izravno u ustima, što joj omogućuje dovoljnu higijensku udaljenost od svojih klijenata.

Ruž se uzima iz kutijice i nanosi kistom. Kada je riječ o stvarima koje treba obaviti ručno, poput nanošenja kreme ili povlačenja oka da bi se nanijela olovka, ona traži pomoć klijentica.

- Prilagođavam se kako mogu i ne mislim 'ja to ne mogu' - kaže Clelia.

Rezultati na klijenticama su zaista zadivljujući i ne uspiju ih postići ni žene koje šminkaju s obje zdrave ruke. Znamo barem dvije - tri djevojke i žene koje se bez greške šminkaju koristeći usta umjesto ruku pa ih pozivamo da nam detaljno opišu svoj način rada s fotografijama da posvetimo koji redak na In Portalu baš njima. Isto tako, ako  među vama postoji neka, ili neko tko se profesionalno bavi nekom vrstom uljepšavanja, a osoba je s invaliditetom, rado ćemo pisati o vama.

 

 

Anita Blažinović

 

 

Povezane vijesti