LEGOLAND Za mališane s autizmom i ostalim teškoćama u razvoju stvaramo svijet iz bajke

LEGOLAND Resorts osmišljeni su kako bi potaknuli kreativnost djece s različitim teškoćama u razvoju i spojili ih s njihovim vršnjacima koji invaliditet nemaju, rekao je Scott O'Neil

LEGOLAND

 

Djeca s autizmom i njihove obitelji ovog se proljeća doista imaju čemu veseliti.

Riječ je naime o najavi kompanije LEGOLAND Resorts da će svi njegovi tematski parkovi postati certificirani centri za autizam (CAC) do proljeća 2023. Dakako, tematski će parkovi biti namijenjeni i mališanima s drugim teškoćama u razvoju.

Kako je ponosno objavila kompanija, za djecu stvaraju svijet iz bajke, a razloga za tu tvrdnju uistinu imaju na pretek. Uz sve ostalo, posjetitelje LEGOLAND-a očekuju tri luksuzna hotela i tematski park Peppa Pig, a obitelji mogu očekivati obučene članove tima, resurse za planiranje, senzorske vodiče pri svakoj vožnji, područja s niskim podražajem osjetila, tihe sobe, propusnice za potpomognuti pristup i čepiće za uši koji pomažu pri glasnom zvuku i prekomjernoj stimulaciji.

- Čast nam je raditi na svim LEGOLAND parkovima u Sjevernoj Americi kako bismo autističnim i senzorno osjetljivim posjetiteljima i njihovim obiteljima omogućili stvaranje dragocjenih uspomena i uživanje u svim nevjerojatnim iskustvima koje LEGOLAND nudi - rekao je Myron Pincomb.

Uz to, dužnosnici kompanije iz Kalifornije najavili su i najnoviju atrakciju, LEGO Ferrari Build & Race, koja će posjetiteljima, kako tvrde, pružiti nezaboravno iskustvo.

- LEGOLAND Resorts osmišljeni su kako bi potaknuli kreativnost djece s različitim teškoćama u razvoju i spojili ih s njihovim vršnjacima koji invaliditet nemaju. Kroz naše sadržaje gostima pružamo više prilika za stvaranje i igru 'svatko na svoj način', dok istodobno podržavamo roditelje da kroz svaki korak što bolje isplaniraju svoj odmor - rekao je Scott O'Neil, izvršni direktor Merlin Entertainmentsa.

Premda tek na proljeće otvara svoja vrata, tematski park već je izazvao veliki interes roditelja djece s autizmom i drugim razvojnim teškoćama. Stoga jedan prijedlog za razmišljanje i roditeljima u Hrvatskoj. Ako već niste kupili državne obveznice, kako bi bilo da taj novac uložite na put u LEGOLAND? Satisfakcija je neprocjenjiva jer sreća vaših mališana ne može se izraziti u kamatama.

 


Mladen Kristić

 

Povezane vijesti