Creativity 360° - drugo izdanje međunarodne znanstvene konferencije Creativity Future Insights

‘Creativity 360°’ naziv je drugog izdanja međunarodne znanstvene konferencije Creativity Future Insights koja će se 14. i 15. rujna 2023. godine održati u sklopu Sveučilišta VERN' u Zagrebu

Vizual.

 

Konferenciju zajednički organiziraju Sveučilište VERN' i Ekonomski institut Zagreb, uz partnersku podršku DKE - Ureda MEDIA Hrvatske, a povezat će brojne stručnjake iz područja kreativnih industrija, renomirane uvodničare i predstavnike akademske i poslovne zajednice iz cijele Europe.

U sklopu različitih sesija i panela sudionici će diskutirati o izazovima u jednoj od najdinamičnijih gospodarskih grana Europske unije - kreativnim industrijama, a diskusiju će otvoriti dr. h. c. mult. Doris Pack, nekadašnja predsjednica Odbora za obrazovanje i kulturu Europskog parlamenta.

DKE - Ured MEDIA Hrvatske organizira i moderira dvije panel-diskusije:

14. rujna 2023. - 'Važnost održivosti u području kreativnih i kulturnih industrija na europskom nivou' naziv je panel-diskusije u sklopu koje će se propitkivati ekološki održive prakse u filmskoj produkciji, primjena zelenog protokola, dobivanje certifikata, kao i uloga tzv. green managera uz sljedeće govornike:

- Nina Hauser (Green Filming - Austrijski filmski institut) (AT)

- April Sotomayor (We are Albert) (UK)

- Morana Ikić Komljenović (producentica - Little Red Dot, Distribute This!) (HR)

Moderatorica: Martina Petrović, voditeljica DKE - Ureda MEDIA Hrvatske

15. rujna 2023. - 'Važnost kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj' naziv je druge panel-diskusije u čijem su fokusu pregled i analiza hrvatskih rezultata Potprograma MEDIA Programa Kreativna Europa (2014. - 2020. te 2021. i 2022.), važnost sudjelovanja zemlje niskog produkcijskog kapaciteta uz osnaživanje projekata koji potiču inkluziju, odnosno uključivanje društvenih ciljeva na nacionalnoj i lokalnoj razini, kao što su rodna ravnopravnost te kulturna i jezična raznolikost. Sudjeluju hrvatske predstavnice:

- dr. sc. Aleksandra Uzelac (znanstvena savjetnica i predstojnica Odjela za kulturu i komunikacije, IRMO) - projekt 'Povećanje međunarodne konkurentnosti filmske industrije na malim europskim tržištima' (CRESCINE)

- Morana Ikić Komljenović (producentica, koautorica) - projekt 'Muzej osobnih priča' (Osijek)

- Helga Lajtman (ravnateljica Centra za kulturu Čakovec) - projekt 'Moje malo kino' (Čakovec, Novska, Samobor)

Moderatorica: Martina Petrović, voditeljica DKE - Ureda MEDIA Hrvatske.

Ovogodišnja će se konferencija održati pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Zagreba, i to na engleskom jeziku.

U sklopu konferencije, u suradnji s Udrugom Restart prikazat će se i dva dugometražna dokumentarna filma: 14. rujna - Greta redatelja Nathana Grossmana te 15. rujna Žica redateljice Tihe K. Gudac.

Više o svemu na www.creativefutureinsights.vern.hr, te na službenoj Facebook stranici DKE - Ureda MEDIA Hrvatske.

 

Tena Razumović Žmara

 

Povezane vijesti