Neponovljiva Susan Boyle otkrila da ima blaži oblik autizma

Tako se pjevačica koja je prodala milijune albuma diljem svijeta priključila zajednici osoba s invaliditetom i otkrila kako su joj stručnjaci dijagnosticirali Aspergerov sindrom prije godinu dana no ipak utvrdili da je iznadprosječno inteligentna

Susan Boyle, škotska pjevačica koja je međunarodnu slavu stekla nakon što je zadivila publiku nastupom u televizijskom showu „Britain's Got Talent“ otkrila je da joj je dijagnosticiran Aspergerov sindrom. Boyle (52) je izjavila za novine The Observer kako su joj stručnjaci dijagnosticirali oblik autizma prije godinu dana i utvrdili da je iznadprosječno inteligentna.
Prije toga, rečeno joj je da je kao dijete imala oštećenje mozga koje je nastalo zbog komplikacija prilikom porođaja, no sada je sretna što joj je ranija dijagnoza krivo postavljena.
„Rekli su mi da imam oštećenje mozga. Oduvijek sam sumnjala da je to pogrešno. Sad kad znam što nije u redu, osjećam olakšanje“.
Boyle je zadivila publiku izvedbom pjesme „I Dreamed a Dream“ iz „Les Miserables“ u emisiji „Britain 's Got Talent“ 2009 godine. Otad je prodala milijune albuma i zasjela na vrh top-lista u Britaniji, ali i u ostalim zemljama.
Kao dijete, bila je zlostavljana te su je zvali „Priglupa Susie “. U novije vrijeme, nakon što je stekla slavu, borila se s iscrpljenošću ubrzo nakon završetka showa „Britain 's Got Talent“.
Boyle je izjavila za The Observer da se nada kako će njezina nova dijagnoza pomoći drugima da razumiju kroz što je prošla.
„To neće napraviti nikakvu razliku u mom svakodnevnom životu. To je samo stanje s kojim moram živjeti i nositi se“ rekla je. „Nadam se da će se ljudi prema meni odnositi bolje i da će bolje razumjeti tko sam i zašto nešto činim onako kako činim.“

(M. D)