Senzacija u Americi: Sportašica s invaliditetom Amy Purdy glavna favoritkinja u 'Plesu sa zvijezdama'

Ova 34-godišnja parasnowborderica svjetske klase i motivacijski govornik izgubila je obje noge nakon što joj je otkriven bakterijski meningitis u dobi od 19 godina. No, dok bi se drugima život pretvorio u tragediju, za Amy je to bio podstrek da svojoj karijeri dade novi zamah

Postoji pet nevjerojatnih sportaša koji se natječu u novoj sezoni "Plesa sa zvijezdama" u Sjedinjenim Američkim Državama, a najviše se šansi za pobjedu daje snowboarderici Amy Purdy.

Ova 34-godišnja parasnowboarderica svjetske klase i motivacijski govornik izgubila je obje  noge nakon što joj je otkriven bakterijski meningitis u dobi od 19 godina. No, dok bi se drugima život pretvorio u tragediju, za Amy je to bio podstrek da svome životu dade novi zamah. Nisu je slomili problemi sa slezenom, bubrezima i amputacijom obje noge ispod koljena, pa je uz uspješnu sportsku karijeru sada dobila poziv za 'Ples sa zvijezdama'.
Ovaj put partner će joj biti Derek Hough, nedvojbeno jedan od najboljih koreografa u ovom natjecanju. Sve što dotakne Hough čini se pretvoriti u zlato - samo pitajte njegove kolege Meryl Davis i Charlie White, koji su donijeli kući prvu zlatnu olimpijsku medalju za SAD u umjetničkom klizanju nakon rada s njim.

Telefonski glasovi  vjerojatno su presudni za izbor pobjednika 'Plesa sa zvijezdama', a Amerika voli motivirajuću priču kakvu će im pružiti neponovljiva Amy Purdy.

Marko Damjanović