Dobra vijest iz Googlea: Revolucionarne naočale za osobe s invaliditetom, naročito za slijepe i slabovidne

"Trenutno se s Google naočalama nalazimo u fazi u kojoj smo bili s mobilnom telefonijom u osamdesetima. Google naočale su još uvijek nezgrapne, nedovoljno razvijene, skupe i imat će ih samo mali broj ljudi. Sigurno je da će prilagodba kvalitetom i cijenom biti puno brža nego što je bila kod mobilne telefonije", kažu čelnici kompanije

Google naočale će danas, 15. travnja, biti na prodaju samo na jedan dan, objavili su u Googleu.
Google sve one koji će kupiti ovu tehnološku atrakciju zove Istraživači.
Istraživači moraju biti stariji od 18 godina i moraju ispuniti on-line upitnik kako bi mogli zadovoljiti određene specifične uvjete koji se traže za Istraživače.
Kompletan proizvod koštat će oko 1600 dolara, a visoka cijena će natjerati mnoge ljubitelje novih tehnologija da pričekaju smanjenje cijene koje će s vremenom sigurno nastupiti.
Google je 2013. godine na probnoj prodaji prodao 8000 primjeraka Google naočala, a ovogodišnja prodaja znači da nam se službeno predstavljanje dugo iščekivanih Google naočala sve više bliži.
"Trenutno se s Google naočalama nalazimo u fazi u kojoj smo bili s mobilnom telefonijom u osamdesetima. Google naočale su još uvijek nezgrapne, nedovoljno razvijene, skupe i imat će ih samo mali broj ljudi. Sigurno je da će prilagodba kvalitetom i cijenom biti puno brža nego što je bila kod mobilne telefonije", kažu čelnici kompanije.
Zadatak Istraživača je da "osjete proizvod“ i sugeriraju proizvođaču što da čini kako bi konačni produkt bio što pristupačniji što većem broju ljudi.
Prema prvim reakcijama i projekcijama samog Googlea, naočale bi trebale biti revolucionarne, a posebno nas veseli što su u Googleu portvrdili da će jednako revolucionarne biti i za osobe s invaliditetom, a naročito za slijepe i slabovidne osobe.

B. Šutalo