Microsoft upozorava na greške pri korištenju Internet Explorera

Svima koji čitaju ovaj tekst, a još uvijek na svom računalu imaju Windows XP, preporučamo da ne odgađaju prelazak na moderniji operativni sustav jer bi moglo biti prekasno

 Microsoft upozorava na greške u Internet Exploreru koje se pojavljuju kod korištenja XP verzije Windowsa.

Microsoftov on-line pretraživač Internet Explorer još uvijek drži vodeću poziciju na globalnom tržištu on-line pretraživača.

Ovaj tehnološki gigant je upozorio svoje korisnike da su zbog anomalija u Internet Exploreru mogući hackerski napadi koji mogu rezultirati neovlaštenim korištenjem njihovih korisničkih podataka.

Anomalije zahvaćaju verzije Internet Explorera 6 do 11.

Prema udjelu na tržištu on-line pretraživača, Internet Explorer drži oko 50 posto globalnog tržišta.

U Microsoftu tvrde da intezivno istražuju problem i da će u najkraćem roku poduzeti adekvatne mjere.

Američka vlada je preporučila korisnicima da se, dok se problem ne sanira, privremeno koriste alternativnim pretraživačima.

Korisnici koji se još uvijek služe s operativnim sustavom Windows XP bi trebali biti posebno zabrinuti jer je Microsoft početkom mjeseca prekinuo službenu podršku za Windows XP.

Prema podacima, čak 30 posto korisnika još uvijek koristi zastarjeli operativni sustav XP i time se izlažu velikom riziku.

Microsoft je u više navrata upozorio pojedince i tvrtke da je krajnje vrijeme da se prebace na novije operativne sustave.

Najnovija anomalija na Internet Exploreru je prvi ozbiljniji Bug koji je napao Windows XP od kad je prestala s službena podrška od strane Microsofta.

Svima koji čitaju ovaj tekst, a još uvijek na svom računalu imaju Windows XP, preporučamo da ne odgađaju prelazak na moderniji operativni sustav jer bi moglo biti prekasno.

B. Šutalo