Bicikl s četiri kotača omogućuje paraliziranim osobama da se bave brdskim biciklizmom

Poznati proizvođač bicikala Enduro ima za cil iskoristiti Calvinov prototip te proizvesti kvadricikl za široko tržište, namijenjen prije svega osobama s invaliditetom

Kad je prije deset godina Calvin Williams, nakon pada s visine od 15 metara, ostao na godinu dana paraliziran, jedan od najvećih strahova bio mu je da se više neće moći baviti svojom velikom ljubavlju, brdskim biciklizmom.

Godinu dana provedenih u invalidskim kolicima pomoglo je Calvinu da osvijesti s kolikim se preprekama susreću paralizirane osobe, a Calvin se odlučio fokusirati na nemogućnost vožnje standardnog bicikla s dva kotača.

Odlučio je dizajnirati i napraviti kvadricikl, bicikil s četiri kotača kojega će moći voziti i osobe s teškim invaliditetom, a plodovi njegove odluke su se nedavno i materijalizirali.

Calvin Williams pokrenuo je čitav projekt posvećen omogućavanju osobama s invaliditetom da se bave brdskim biciklizmom.

Ova ambiciozna priča zove se Projekt Enduro i financira je welška vlada putem europskih razvojnih fondova.

Poznati proizvođač bicikala Enduro ima za cil iskoristiti Calvinov prototip te proizvesti kvadricikl za široko tržište, namijenjen prije svega osobama s invaliditetom, iako bi i ostali mogli uživati u vožnji kvadriciklom.

B. Šutalo

 

Povezane vijesti