Eurostudent: Istraživanje o socijalnim i ekonomskim uvjetima studenata

U Hrvatskoj i 26 zemalja Europe počelo je online istraživanje EUROSTUDENT o socijalnim i ekonomskim uvjetima studentskoga života u kojemu će moći sudjelovati svi studenti preddiplomskog i diplomskog studija, izvijestilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Istraživanje traje do 30. lipnja i dio je međunarodnoga projekta EUROSTUDENT kojemu je cilj usporediti podatke o studentskim populacijama iz 27 europskih zemalja.

Studenti će ispunjavanjem online upitnika na web stranici www.eurostudent.hr dati informacije o uvjetima studiranja poput smještaja, troškova, načina financiranja studija, rada uz studij i slično, o planovima za nastavak studija i međunarodnu mobilnost te o tome koliko ih studentsko iskustvo čini zadovoljnima.

Sve informacije o istraživanju moći će se pratiti i na Facebook stranici EUROSTUDENT.hr (http://goo.gl/hgdLIu).

Istraživanje EUROSTUDENT u Hrvatskoj je prvi put provedeno 2010. godine, a na temelju dobivenih rezultata objavljen je veći broj izvješća. Rezultati dobiveni istraživanjem poslužili su za dodatni razvoj i poboljšanje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, sukladno potrebama studenata, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, izvijestio je MZOS.

U Hrvatskoj istraživanje provodi Ministarstvo u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE), Institutom za razvoj obrazovanja, agencijom Ipsos Puls, Hrvatskom nacionalnom jedinicom mreže Eurydice (EurydiceHr) i Aretis d.o.o.

U promociju EUROSTUDENT-a uključena su dva nacionalna predstavnička tijela studenata te mnogobrojne studentske udruge, studentski portali i studentski radio.

Hina
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

 

Povezane vijesti