Tehnološka revolucija: Internetski div Google krenuo u kampanju za liječenje autizma

Prema Robu Ringu, voditelju istraživačkog odjela u  organizaciji Autism Speaks (Autizam govori), kolaboracija s Googleom je presedan koji bi mogao promijeniti puno toga. Tradicionalno, dijeljenje i pohranjivanje genomskih informacija uključivalo je transport hardvera. Googleova računalna moć će to promijeniti

 

 Na pomolu je velika suradnja između Googlea i najveće američke organizacije za borbu protiv autizma koja bi trebala rezultirati jedinstvenom pristupu tom razvojnom poremećaju.

Organizacija Autism Speaks potvrdila je da će Google na svojim serverima pohraniti podatke s genomima od desetak tisuća oboljelih od autizma i njihovih obitelji i to u formatu koji je jednostavno i brzo dostupan.

Prema Robu Ringu, voditelju istraživačkog odjela u  organizaciji Autism Speaks (Autizam govori), kolaboracija s Googleom je presedan koji bi mogao promijeniti puno toga. Tradicionalno, dijeljenje i pohranjivanje genomskih informacija uključivalo je transport hardvera.

Googleova računalna moć će to promijeniti i učiniti dostupnom do sada nezabilježenu bazu podataka o oboljelima od autizma i njihovih obitelji znanstvenicima cijeloga svijeta.

"Moderna biologija je postala znanost ograničene baze podataka, a moderna računalna tehnologija će to promijeniti“, izjavio je David Glazer, ravnatelj Google Genomicsa.

Ova suradnja će sigurno pomoći da se približimo spoznaji što je pravi uzrok autizma, ustanovimo podtipove autizma i uvedemo nove i učinkovitije oblike terapije.

B. Šutalo

 

Povezane vijesti