Centar Silver: Barbara Kolar i Rujana Jeger postale ambasadorice pasa pomagača

Kroz projekt 4P  u Centru Silver već je uspostavljeno karijerno savjetovalište za osobe s invaliditetom i KOMPAS, besplatna konzultantska usluga za poslodavce vezana za zapošljavanje osoba s invaliditetom

 

Voditeljica Barbara Kolar i spisateljica i 'dogerica' Rujana Jeger postale su ambasadorice Centra za rehabilitaciju Silver u sklopu 'Cute dog' kampanje.

IMG_1556.JPG IMG_1496.JPG IMG_1461.JPG

U sklopu kampanje ambasadorice će promovirati programe Centra Silver i važnu ulogu koju psi pomagači imaju u društvenom i poslovnom životu osoba s invaliditetom. Ova kampanja se održava u sklopu projekta 4P – Podrška + Poslodavci + Posloprimci = Posao te stavlja naglasak na zapošljavanje osoba s invaliditetom. Kroz projekt je u Centru Silver već uspostavljeno karijerno savjetovalište za osobe s invaliditetom i KOMPAS, besplatna konzultantska usluga za poslodavce vezana za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

"Vjerujem da će djeca s teškoćama u razvoju i odrasli s invaliditetom zahvaljujući Centru Silver imati kvalitetniji samostalni život i to je ono čemu ćemo se mi posvetiti i to je razlog našeg pristanka na ovu funkciju ambasadora“, izjavila je Barbara Kolar. "Također se omogućuje tvrtkama da postanu i kumovi određenog psića tijekom njegovog školovanja i pomaganja osobama s invaliditetom.“

U nastavku CUTE DOG kampanje pozivaju se tvrtke, tj. poslodavci da postanu kumovi malih „anđela“ psića koji se školuju u Centru Silver koji će jednog dana pomoći osobama s invaliditetom da imaju kvalitetan i ravnopravan život. Upravo će ambasadorice u javnosti promovirati poslodavce kumove i zajedno s njima pratiti napredak malih psića da postanu veliki psi pomagači.

"Ovi prekrasni psići, oni se ovdje u Silveru ne samo školuju, već i uzgajaju te nakon što prođu godinu dana socijalizacije kod volontera ti psi postaju jedan od ovih prekrasnih anđela, uz pomoć stručnjaka Centra Silver. Pozivamo sve zainteresirane da se jave u Silver i uzmu štence na socijalizaciju“, izjavila je Rujana Jeger.

"Pozivamo poslodavce da se pridruže našem centru i koriste besplatnu uslugu KOMPAS za savjetovanje poslodavaca u vezi zapošljavanja osoba s invaliditetom“ istaknuo je dr. sc. Marijan Alfonzo Sesar, ravnatelj Centra za rehabilitaciju Silver.

Projekt Model 4P provodi Centar Silver u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Centrima za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek' i Dubrava, Institutom za razvoj tržišta rada i tvrtkom SELECTIO. Projekt ukupne vrijednosti 254.151 eura je sufinanciran s 233.224,89 eura (91,76 posto) iz Europskog socijalnog fonda i odnosi se prvenstveno na zapošljavanje mladih osoba s invaliditetom.

Dr.sc. Marijan Alfonzo Sesar 

 

Povezane vijesti