Bivši doministar optužen za primanje mita za stambeno zbrinjavanje vojnih invalida

USKOK je podnio optužnicu protiv Dinka Mikulića (62), bivšeg pomoćnika ministra branitelja koji se tereti za zloporabu položaja i ovlasti te primanje mita, a osim njega, optužene su još tri osobe koje se terete za davanje mita i poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.
Prema optužnici Mikulić se tereti da je kao ravnatelj Uprave za pravne i stambene poslove i pomoćnik ministra branitelja zadužen za stambeno zbrinjavanje hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata od direktora i vlasnika varaždinske građevinske tvrtke Stanoing tražio 250.000 eura mita. Zauzvrat je tvrtki Stanoing omogućio da bude odabrana kao prodavatelj stanova za branitelje na području Varaždina. Od traženog iznosa, Mikulić se prema optužnici tereti da je primio 50.000 eura, a sve to događalo se od lipnja 2005. do prosinca 2012.
Osim toga, tereti ga se i da je ostalim okrivljenicima na njihovo traženje omogućio dobivanje stambenih kredita preko reda prvenstva i bez obzira na to što nisu ispunjavali zakonom propisane uvjete.

VLM
Foto: Filip Brala/PIXSELL