Harley Davidson predstavio električnu verziju svog kultnog motocikla

"Novi model je izraz individualnosti i stila kao i ostali klasični modeli. Jedina je razlika što se radi o električnom modelu“, rekao je Mark-Hans Richar, potpresjednik uprave Harleya Davidsona

 

Električni Harley za sada se neće proizvoditi za šire tržište. Za početak, veliki proizvođač motocikala će odabrati neke od svojih američkih mušterija kako bi isprobali novi električni model i dali svoje mišljenje i sugestije.

Čitav projekt nazvan je LiveWire i električni model putovat će kultnom autocestom Route 66, a tijekom putovanja predstavit će se kod 30 Harley Davidsonovizh zastupnika.

"Projekt LiveWire više podsjeća na prvu električnu gitaru nego na električni automobil“, rekao je Mark-Hans Richar, potpresjednik uprave Harleya Davidsona.

"Novi model je izraz individualnosti i stila kao i ostali klasični modeli. Jedina je razlika što se radi o električnom modelu“, dodao je Richar.

Električni Harley će morati puniti svoje baterije nakon 200 kilometara, a punjenje traje od 30 do 60 minuta. Brzina koju će moći postići je 150 km na sat.

Prvotne reakcije Kluba vozača Harleya Davidsona Velike Britanije su skeptične i cinične.

Iskusni vozač Dave Scott je rekao da novi električni model izgleda OK, ali da mu nedostaje motor u njemu.

Član kluba Dazzlin pita se koliko je novi model uopće siguran: "Za električni motocikl ne izgleda loše, ali pitam se koliko je sigurno voziti se na gotovo bešumnom motociklu na sve zagušenijim prometnicama“.

Dazzlinove tvrdnje potvrdio je i promotivni video koji prikazuje eelektričnog Harleya u vožnji po Route 66. Sve izgleda normalno i uobičajeno dok se ne uvidi da nema poznate grmljavine motora.

Električni motocikli globalno su sve popularniji.

Samo u Kini ih se proda 25 milijuna svake godine.

Sigurno je da će tržište za Harley električne motocikle biti nešto uže i probirljivije, ali ne čudi da se i ova kultna tvrtka ubacila u eko priču s električnim prometalima.

B. Šutalo

 

Povezane vijesti