Međunarodni tjedan Helen Keller, heroine gluhih i gluhoslijepih osoba

Članovi 'Dodira' pripremili su niz vrlo zanimljivih događanja, u srijedu 2. srpnja pridružite im se na Zrinjevcu, u  centralnom događaju, šetnji Helen Keller, obucite nešto bijelo i s time iskažite pozitivne vibracije. Podržite gluhoslijepe osobe, pomozite im da izađu iz svog svijeta tame i tišine

 

Savez Dodir obilježava međunarodni tjedan Helen Keller, kojim se skreće pažnja te senzibilizira zajednica za problematiku gluhoslijepih osoba i želi podići svijest o posebnim komunikacijskim i drugim potrebama gluhoslijepih osoba. Tjedan će se ove godine održati od 30. lipnja do 6. srpnja na nekoliko lokacija u Zagrebu.

Pripremili su niz vrlo zanimljivih događanja, u srijedu 2. srpnja 2014. pridružite im se na Zrinjevcu, u centralnom događaju, šetnji Helen Keller, obucite nešto bijelo i s time iskažite pozitivne vibracije. Podržite gluhoslijepe osobe, pomozite im da izađu iz svog svijeta tame i tišine!

Ponedjeljak 30. lipnja i utorak 1. srpnja 2014. , Cvjetni trg od 9 do 19 sati – Radionica 'Budi Helen Keller' održat će se kako bi se javnost upoznala s gluhoslijepim osobama i svakodnevnim problemima s kojima se one susreću. Posjetitelji će dobiti priliku pokušati "obući cipele" gluhoslijepih osoba te se uz pomoć štapa, poveza za oči i čepića za uši kretati samostalno i uz pomoć prevoditelja za gluhoslijepe.

Srijeda, 2. srpnja 2014., Zrinjevac od 18:00-21:00 -Šetnja Helen Keller

Gluhoslijepe osobe, uz pratnju svojih prevoditelja, pozntih osoba te prijatelja i volontera obilježit će Međunarodni tjedan Helen Keller šetnjom po centru Zagreba. Šetnja će početi od Zrinjevca, preko Trga bana Josipa Jelačića, zatim do Hrvatskog narodnog kazališta i natrag do Zrinjevca, a sve s ciljem osvješćivanja javnosti o postojanju gluhoslijepih osoba

Program
17:00 RADIONICE ZA GRAĐANSTVO "BUDI HELEN KELLER''
Zabavno edukativne radionice i prodaja radova Saveza

18:00 ŠETNJA HELEN KELLER
ruta: Zrinjevac (kod Umjetničkog paviljona) - Trg bana J. Jelačića - HNK - Zrinjevac
predviđeno trajanje: 30 minuta

19:00 POZNATE PJESME NA ZNAKOVNOM JEZIKU
u izvedbi polaznika Tečaja hrvatskoga znakovnog jezika

20:00 Zumba Fitness Party
u organizaciji sa Studiom Thalia by Helena Lojen Marić

Petak, 4.srpnja 2014. , Jarun
Piknik i druženje gluhoslijepih osoba i volontera Da bi zaokružili čitavi tjedan Helen Keller u petak su organizirali dan za druženje! Svi prijatelji Dodira su pozvani! Dođite, provedite dan s gluhoslijepim osobama, upoznajte njihovu kulturu i uživajte u jednom sasvim drugom svijetu!10:00 Višeosjetilni park na ŠRC Jarun- razgledavanje parka i predavanje o višeosjetilnom parku (osjetilni i terapeutski park). Park koji koristi blagotovorne kvalitete prirode, prirodnih i oblikovanih elemenata, načinima njihova krajobraznog oblikovanja pri čemu se koriste postupci slaganja elemenata, oblika i materijala koji omogućuju doživljaj parka s više osjetila, olakšavaju kretanje, korištenje i boravak u parku.
Obilazak vodi Marina Butorac, krajobrazna arhitektica u suradnji s udrugom "Vilenice".

12:00- 16:00 Piknik Helen Keller -druženje gluhoslijepih osoba i prijatelja Dodira.

In-Portal