I to je naš svijet: Uhićeni roditelji koji su svog sina zatvarali u kavez zbog autizma

U kavezu, nalik onom u kojem se čuvaju psi, bio je madrac, a informacije o tome koliko je dijete bilo zatvoreno u njemu variraju od "nekoliko sati do nekoliko mjeseci, čak i godina"


 Bračni par iz predgrađa Los Angelesa uhićen je u utorak pod optužbom da je u metalni kavez zatvorio svojeg 11-godišnjeg autističnog sina.

Dijete, koje ne može komunicirati, nakon uhićenja roditelja prepušteno je pravosudnoj skrbi zajedno s mlađim bratom i sestrom, koji su u dobi od 10 i 8 godina i u dobrom tjelesnom stanju, rekao je Bob Dunn, glasnogovornik policije u Anaheimu, gradiću smještenom jugoistočno od Los Angelesa.

U kavezu, nalik onom u kojem se čuvaju psi, bio je madrac, a informacije o tome koliko je dijete bilo zatvoreno u njemu variraju od "nekoliko sati do nekoliko mjeseci, čak i godina", dodao je Dunn.

"Stavljanje dječaka u kavez možda je roditeljima bio način na koji će se pokušati nositi s njegovim autističkim krizama. Obitelj se s njima teško nosila i kontrolirala ih", kazao je Dunn za lokalnu TV postaju KTLA.

Bračni par - Vijetnamci oskudnog znanja engleskog jezika - uhićen je pod optužbom za ugrožavanje djeteta i nezakonito zatvaranje, kazao je Dunn.

O tome se vrlo rijetko ili nikako govori, no osobe s autizmom često se opisuju kao izrazito agresivne ili sklone nasilju. Roditelji u nekim slučajevima, umjesto da dijete prepuste skrbi stručnih službi, pribjegavaju svojim "odgojnim metodama". Nije rijetkost da na agresivno ponašanje svog djeteta odgovaraju još većim nasiljem. 

In-Portal/Hina

 

Povezane vijesti