Slatki pelin u borbi protiv smrtonosnih bolesti

U novijim  istraživanjima artemisinin se pokazao iznimno djelotvoran kod širokog spektra karcinoma, posebno onih najagresivnijih: leukemije, raka crijeva, pluća i dojke, te pomaže kod melanoma, raka jajnika, tumora na mozgu i karcinoma prostate

Istraživanja objavljena u "Life Science" navode da artemisinin derivat biljke Sweet wormwood - slatki pelin koji je korišten u kineskoj medicini može ubiti 98 posto stanica raka grudi za manje od 16 sati. Koristi li se biljka sama uzrokuje 28-postotno smanjenje stanica raka grudi, dok u kombinaciji sa željezom slatki pelin uništava rak gotovo u potpunosti.  Revolucionarna je činjenica da pri ovom istraživanju na normalne i zdrave stanice grudi gotovo uopće nema utjecaja, za razliku od kemoterapije koja osim što ubija loše stanice raka, ubija i zdravo tkivo, te tako ozbiljno narušava stanje ljudskog organizma. Subjektima kojima je u obavljenoj studiji dodano i željezo, koje se često nakuplja u stanicama zaraženim rakom, artemisinin je selektivno napadao "loše" stanice, dok "dobre" stanice nije dirao. U novijim  istraživanjima artemisinin se pokazao iznimno djelotvoran kod širokog spektra karcinoma, posebno onih najagresivnijih: leukemije, raka crijeva, pluća i dojke, te pomaže kod melanoma, raka jajnika, tumora na mozgu i karcinoma prostate.

Artemisinin je u prošlosti u Kini korišten tisućama godina protiv parazita malarije. U Hrvatskoj se još ne može kupiti, no postoji mogućnost nabavke preko interneta. Pri tome pazite što kupujete, naime danas se proizvodi i polu-sintetički artemisinin te onaj iz genetski modificiranog kvasca. Želite li pokušati sami sa sadnjom, sušenjem i ekstrakcijom iz biljke sadnice slatkog pelina mogu se kupiti u Hrvatskoj. Čaj, tinktura ili oblog slatkog pelina djeluje protuupalno, antibakterijski, antigljivično, jača imunitet, pomaže kod probave, štiti jetru, liječi od parazita i pomaže kod kožnih bolesti.

In Portal