Modna revija kućnih ljubimaca: Lutalicama ulaz zabranjen

Kujica Ajša, kojoj je majka mješanka labradora i retrivera a otac nepoznat, umiljata je i zabavna, zaigrana kada to treba a pospana kad joj je vlasnik umoran. Dakle, savršen peso. Ima samo jednu manu, a to je vlasnik koji je anonimus, usto i besposličar

Jedan čitatelj In-Portala, očito s potrebom da se dobro zafrkava, poslao nam je upit može li se na modnoj reviji kućnih ljubimaca u Zagrebu naći i njegova kujica Ajša, kojoj je majka mješanka labradora i retrivera a otac nepoznat. Ajša je umiljata i zabavna, zaigrana kada to treba a pospana kad joj je vlasnik umoran. Dakle, savršen peso. Ima samo jednu manu, a to je vlasnik. Ajšin je vlasnik naime nezaposlen i bez kinte, a u medijima se pojavio tek jednom, kad su ga novinari Jutarnjeg lista pitali što misli o cijeni salate na zagrebačkom Dolcu. Može li i Ajša na modnu reviju kućnih ljubimaca pokušali smo doznati od organizatora ovog nesvakidašnjeg događaja, Azila za napuštene kućne ljubimce, ali bez naročitog uspjeha. Možemo zaključiti tek ovo: ljubimac može na modnu reviju, bez obzira na pedigre, ali bitno je da vlasnik nije lutalica (čitaj: anonimac).

I Azil Dumovec pridružit će se masovnom blagoslovu kućnih ljubimaca koji će se ove subote održati prvi put u Hrvatskoj, i to u Maksimiru u 17 sati.

- Namjera nam je još građana Zagreba potaknuti na udomljavanje napuštenih kućnih ljubimaca, kažu u azilu pozivajući sugrađne u Centar Kaptol na humanitarnu 'Modnu reviju kućnih ljubimaca' u organizaciji portala 24 sata.

Modeli će biti četveronožni ljubimci osoba iz javnog života poput Ibrice Jusića, Nataše Janjić, Nevena Ciganovića, Viktora Drage, Maje Sever plus gosti iznenađenja. Cijela revija humanitarnog je karaktera jer sav novac koji se prikupi prodajom opreme za ljubimce, ali i njihove vlasnike donira se Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba, popularnom Dumovcu. Na štandu azila Dumovec posjetitelji će moći kupiti dizajnerske majice Zigmana, ELFS-a, Zorana Mrvoša i Luke Grubišića i na taj način pomoći rad azila.

- A ako se nađete na Bazaaru u subotu na platou Muzeja suvremene umjetnosti, azil Dumovec će biti i tamo sa svojim atraktivnim šatorom. Brojni posjetitelji će se moći informirati o radu azila ali i upoznati pse koji čekaju drugu priliku, udomljenje, stoji u njihovu priopćenju.

In-Portal / VLM

Foto: Goran Jakus/PIXSELL