Gradonačelnik Bandić postao 'tata majčinskog odjela' Dječjeg doma u Nazorovoj

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je donirati Dječji dom u Nazorovoj sa 850 tisuća kuna za uređenje majčinskog odjela. Kompletan iznos uređenja u kojem žive nezbrinute trudnice i mlade majke iznosi milijun i sedamsto tisuća kuna, a navedene će troškove će sufinancirati Grad Zagreb i Zagrebačka banka d.d.

Ravnateljica Dječjeg doma u Nazorovoj, Jasna Ćurković Kelava, gradonačelniku Bandiću je u znak zahvale nadjenula nadimak 'Tata majčinskog odjela' Dječjeg doma u Nazorovoj.

"Gradonačelnika smo prozvali tatom majčinskog odjela jer će nam, osim u obnovi, Grad pomoći i aplicirati za fond Europske unije projektom socijalnog poduzetništva kako bi mlade majke, dok borave u Domu, nešto radile, proizvodile i ostvarivale neku plaćicu. Osim toga, Zagreb bi dao dva ili tri stana za stambenu zajednicu, u koje bi se majke s djecom mogle smjestiti nakon izlaska iz Doma, u kojem mogu ostati samo do navršene prve godine djetetova života“ rekla je ravnateljica Dječjeg doma dr. Ćurković Kelava.

Dječji dom u Nazorovoj danas skrbi o 250 djece u dobi od 0 do 21 godine. U Nazorovoj ulici smješteno je 72 djece u dobi od 0 do 7 godina, te osam trudnica i majki s djecom.

M. D.

Foto: Facebook profil Milana Bandića


 


 

 

Povezane vijesti