Katarina Bošnjak Nađ: Neki djelatnici bolnice Goljak anonimno me prijavljuju jer sam uvela red, rad i disciplinu

Djelatnici Goljaka žale se na niz nepravilnosti, poput nedostatka adekvatne brige za štićenike, mobinga na radnom mjestu, smanjene količine prostora u Odjelu djece školske dobi, neljubaznosti osoblja i nepotizma

 

U redakciju In Portala došla je anonimna prijava nezadovoljnih djelatnika Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak.

Djelatnici Goljaka žale se na niz nepravilnosti, poput nedostatka adekvatne brige za štićenike, mobinga na radnom mjestu, smanjene količine prostora u Odjelu djece školske dobi, neljubaznosti osoblja i nepotizma.

Naš je novinar slijedom te anonimne prijave kontaktirao ravnateljicu Goljaka, prim. Katarinu Bošnjak Nađ, dr. med., osobu koju anonimni djelatnici ustanove kojoj je na čelu označavaju kao glavnog krivca za nastalu situaciju koju ni nepopravljivi optimisti ne mogu opisati kao uobičajenu i normalnu.

U razgovoru s ravnateljicom Katarinom Bošnjak Nađ novinar In Portala tražio je pojašnjenje za sve 'krimene' koji joj se u anonimnom pismu stavljaju na teret. Ravnateljica je najprije navela činjenicu da je sa svim radnjama koje ona provodi u Goljaku upoznato i Upravno vijeće, a ono nije imalo zamjerke na njezin rad.

Na optužbe o nepotizmu prilikom zapošljavanja, ravnateljica je istaknula da su sva zapošljavanja obavljena putem javnog natječaja i u skladu sa zakonom RH. Anonimni prijavitelji spomenuli su slučaj gdje jedan bivši štićenik nije mogao provesti vikend kod svojih prijatelja na Zelengaju 37, a ravnateljica Bošnjak Nađ potvrdila je te navode. No, istaknula je da to nije bilo moguće zato što dječak više nije bio prijavljen na bolničkom liječenju pa stoga nije mogao prenoćiti, ali zato je mogao tijekom dana dolaziti u posjet svojim prijateljima. Na stacionaru u objektu na adresi Zelengaj 37 trenutačno je smješteno devetero djece školskog uzrasta i jedanaestero djece predškolske dobi, a preko vikenda dio štićenika odlaze svojim obiteljima.

Ravnateljica Bošnjak Nađ također je odbacila navode o dežurstvu liječnika na lokaciji Goljak 2 u vrijeme noćnih sati za vrijeme postojanja stacionara Odjela djece školske dobi. Otkako je došla na mjesto ravnateljice bolnice, kako sama tvrdi, prim. Bošnjak Nađ osigurala je brojne donacije, racionalizirala troškove, pokrenula neke nove metode rada s pacijentima, a u razgovoru s našim novinarom najavila je pokretanje novih programa i suradnju s ostalim rodilištima u Gradu Zagrebu zbog rane intervencije kod djece s teškoćama u razvoju.

Anonimno pismo vjerojatno je rezultat uvođenja reda, rada i discipline u Specijalnu bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak, tvrdi ravnateljica Bošnjak Nađ.

No, doista se nameće logično pitanje kako to da autori pisma usmjerenog protiv ravnateljice Bošnjak Nađ uporno žele ostati anonimni jer se plaše mobinga, a u samom se pismu žale da je mobing već na djelu?! Zar je u Goljaku moguć mobing na mobing? Ako je tome tako, anonimnost je opravdana. U suprotnom, riječ je o kukavičluku.

Marko Damjanović

 

 

Povezane vijesti