Split: 100-postotni ratni invalid prijavljen zbog obijesne vožnje

Splitskog stopostotnog hrvatskog ratnog vojnog invalida Vladimira Benca (52), koji se u ponedjeljak nasuprot zgrade Gradske uprave u alkoholiziranim stanju automobilom zabio u terasu kafića, splitska je policija kazneni prijavila zbog obijesne vožnje, te protiv njega podnijela i optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira

Ne otkrivajući identitet počinitelja, u splitskoj policiji navode kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom kojeg sumnjiče da je u ponedjeljak oko 14 sati, na Šetalištu Ivana Meštrovića, u alkoholiziranom stanju Chevroletom u više navrata udario te njime pokušao preskočiti ogradni zid terase kafića.

Srećom, a najvjerojatnije zbog jake bure, u tom trenutku na terasi nije bilo gostiju pa nitko nije ozlijeđen.

Nakon što je automobilom prešao preko zida, 52-godišnjak je izišao iz vozila i ušao u kafić "Bobis", gdje je narušavao javni red i mir.

U policiji su potvrdili kako su tijekom privođenja morali upotrijebiti sredstva prisile, jer 52-godišnjak nije želio poći s njima u policijsku postaju. Ne zna se kolika mu je bila koncentracija alkohola u krvi jer je odbio alkotestiranje, a jutros je nakon otriježnjenja odveden pritvorskom nadzorniku.

Vladimir Benac je do sada u nekoliko navrata imao posla s policijom. Prije nekoliko mjeseci je svog susjeda Denisa Bušelića teško ranio iz pištolja, nakon što je bio završio u zatvoru jer je pijan radio nered u konobi "Fife" u samom središtu grada.

Tereti ga se i da je udario 18-godišnjakinju i njenog psa, a uvjetno je osuđen zbog pucanja na skupštini HVIDR-e. Oslobođen je za oružani upad u zgradu splitske policije, dok mu je upad u ured gradonačelnika pao u zastaru.

Hina