Udruga Neuron: Peticija za odobrenje novog lijeka za oboljele od amiotrofične lateralne skleroze

"Potpisivanjem peticije pomažete oboljelima od ALS-a da se ubrza put potencijalnom tretmanu spašavanja života, učinivši lijek dostupnim odmah", poručuju iz udruge

Predsjednica udruge Neuron Slavica Horvat sa sinom Kristijanom

Udruga Neuron, koja okuplja oboljele od amiotrofične lateralne skleroze i drugih rijetkih bolesti, poziva vas da svojim glasom podržite peticiju u kojoj se traži hitno odobrenje za lijek tvrtke Genervon Biopharmaceuticals GM604, kao potencijalnom spasu oboljelima od ALS-a. Ako FDA ne odobri ubrzano izdavanje dozvole, birokratska procedura može potrajati tri i više godina što znači da većina ljudi koji žive s ALS-om neće doživjeti da lijek dođe na tržište.
"Potpišite peticiju na www.change.org i dijelite. Zajedno smo jači! Potpisivanjem peticije pomažete oboljelima od ALS-a da FDA ubrza put potencijalnom tretmanu spašavanja života, učinivši lijek dostupnim odmah", poručuju iz udruge.

Trenutno je riluzol (Rilutek) jedini odobreni lijek od strane Food and Drug Administration (FDA) za usporavanje amiotrofične lateralne skleroze. Ovaj lijek usporava progresiju bolesti kod nekih osoba, vjerojatno zbog smanjivanja razine glutamata u mozgu, koji je često prisutan u višim razinama kod osoba s ALS-om.

In Portal

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti