Microsoft pokreće pilot projekt za zapošljavanje osoba s autizmom

Microsfot pokreće pilot projekt pod nazivom "Specialisterne" čiji je cilj zapošljavanje osoba s autizmom 

 

U čast obilježavanja Svjetskog dana osoba s autizmom, potpredsjednica korporacije Microsoft, Mary Ellen Smith, koja inače ima sina s autizmom, govorila je na svečanom događaju organiziranom od strane Ujedinjenih naroda na temu "Autizam, prednost za zapošljavanje" ("Autism, The Employment Advantage"). Tom prilikom najavila je pilot projekt korporacije Microsfot pod nazivom "Specialisterne" čiji je cilj zapošljavanje osoba s autizmom na različite pozicije u okviru ove velike korporacije.

"Želimo ohrabriti sve naše zaposlene da ostvare u potpunosti svoje potencijale, a inspiraciju dobivam od svog sina, što me i osobno vodi kroz život i zbog čega sam počašćena da budem govornik", kaže Mery i dodaje: "Ovo predstavlja samo jedan od načina na koji razvijamo naš pristup kako bismo povećali raznolikost naše radne snage. Vjerujemo da postoji mnogo neotkrivenih potencijala na tržištu, a ohrabreni smo i spremnošću naših poslovnih suradnika koji se bave ovim segmentom. Naši napori idu i "dalje od autizma", veoma smo zainteresirani i posvećeni zapošljavaju pojedinaca sa različitim vrstama invaliditeta i snažno vjerujemo da sa njima možemo stvoriti sjajne proizvode i usluge. Klijenti i potrošači su različiti, moramo i mi biti takvi." 
"Također sam ponosna i na to kako se naše radno okruženje i društvo u cjelini kreće u pravom smjeru i obavezuje da podrži osobe s autizmom i osobe s invaliditetom", zaključuje potpredsjednica Microsofta.

 

Izvor: Disability info